Art in Cinema: In Search of Chopin (2020)

Art in Cinema: In Search of Chopin

120 minuten 22-09-2020
Regisseur Phil Grabsky heeft vier jaar lang de hele wereld rondgereisd in zijn zoektocht naar het leven en de muziek van een van de grootste componisten aller tijden: Chopin. Fryderyk Franciszek Chopin (1810-1849) behoort tot de grootste componisten uit de romantische pianotraditie. Hij was een meester in het ‘groots maken van de kleine vorm’. Zijn ballades, mazurka’s, polonaises, preludes, etudes en nocturnes behoren tot de populairste standaardwerken ooit geschreven voor piano. Uitvoeringen van zijn muziek trekken volle concertzalen en zijn graf in Parijs is een bedevaartsoord. Maar wie was de negentiende-eeuwse componist en pianist Frédéric Chopin? Hij had een grote angst om in het openbaar op te treden. Hij vluchtte naar Parijs, keerde nooit meer terug naar zijn vaderland Polen en had een relatie met een bekende Franse travestiet. En ondanks een slechte gezondheid bleef hij componeren. Zeker is dat Chopin een uniek talent had. Grabsky duikt in zijn leven en gaat na hoe zo’n jonge Pool ondanks zijn slechte gezondheid muziek componeerde die nog steeds wordt beschouwd als aan van de mooiste en krachtigste ooit geschreven. Daarvoor praat hij met befaamde muzikale historici als Jeremy Siepmann en toont hij optredens van musici als Leif Ove Andsness, Daniel Barenboim, Ronald Brautigam, Kevin Kenner en Lars Vogt.

Regisseur Art in Cinema: In Search of Chopin

Onbekend

Schrijvers Art in Cinema: In Search of Chopin

Onbekend

Cast Art in Cinema: In Search of Chopin

Onbekend

Filmagenda van Art in Cinema: In Search of Chopin

Art in Cinema: In Search of Chopin

Wil jij weten waar Art in Cinema: In Search of Chopin op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Art in Cinema: In Search of Chopin draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Art in Cinema: In Search of Chopin informatie

Benieuwd waar Art in Cinema: In Search of Chopin over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Art in Cinema: In Search of Chopin. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Art in Cinema: In Search of Chopin al heeft ontvangen.

Art in Cinema: In Search of Chopin trailer

Benieuwd of Art in Cinema: In Search of Chopin iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Art in Cinema: In Search of Chopin jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Art in Cinema: In Search of Chopin kunt kijken!