Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy (2020)

Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy

90 minuten 23-10-2020
Het levensverhaal van kunstenaar Raphael aan de hand van de buitengewone portretten die hij schilderde van de vrouwen die belangrijk waren in zijn leven. ‘Achter elke grote man staat een sterke vrouw.’ Dat geldt ook voor de Italiaanse kunstenaar Raphael (1483-1520). Deze film onderzoekt wat zijn levensverhaal is en welke vrouwen belangrijk voor hem waren aan de hand van de portretten die hij van hen schilderde. Van zijn moeder, Magia Ciarla, die stierf toen hij nog maar acht jaar oud was, de bewonderaars die hem hielpen succesvol te worden , tot degene die, volgens de legende, hem leidde naazijn dood: Raphael was in staat om een ideale hemelse schoonheid te portretteren. Hij richtte hierbij zijn ogen niet alleen op het lichaam, maar op de psychologie. Raphael behoort met Michelangelo en Leonardo da Vinci tot de belangrijkste kunstenaars van de Hoge Renaissance. Dit jaar is het vijfhonderd jaar geleden dat hij stierf. Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken. In de 9-delige reeks 'Arts in Cinema' kan de kijker genieten van spraakmakende tentoonstellingen in topmusea en kunstinstituten op het witte doek. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en exclusieve achter-de-schermen-beelden vanuit de musea, bieden de films een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst én hun makers. Deze unieke serie vertonen we mede dankzij de ondersteuning van de Zwolse Kunstvrienden.

Regisseur Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy

Onbekend

Schrijvers Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy

Onbekend

Cast Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy

Onbekend

Filmagenda van Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy

Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy

Wil jij weten waar Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy informatie

Benieuwd waar Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy al heeft ontvangen.

Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy trailer

Benieuwd of Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Arts in Cinema: Raphael: The young prodigy kunt kijken!