Atlantique

105 minuten 13-02-2020
Metacritic: 81,1
Rotten Tomatoes 95
Atlantique van Mati Diop vertelt het verhaal van de 17-jarige Ada uit Dakar, die verliefd wordt op Souleiman maar is uitgehuwelijkt aan een andere man. Wanneer Souleiman plots verdwijnt, lijkt het erop dat hij de riskante boottocht naar Europa probeert te maken. Als de lichamen van een aantal van zijn vrienden op het strand aanspoelen, wordt aangenomen dat hij de tocht niet heeft overleefd.

Geregisseerd door

Mati Diop

Schrijvers

Mati Diop

Olivier Demangel

Cast

Ibrahima Mbaye
Mame Binta Sane
Abdou Balde
Aminata Kane
Amadou Mbow
Mame Bineta Sane
Nicole Sougou

Alternatieve titels

Atlantique

Atlantics

Bioscoopagenda van Atlantique

Atlantique

Wil jij weten waar Atlantique op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Atlantique draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Atlantique informatie

Benieuwd waar Atlantique over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Atlantique. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Atlantique al heeft ontvangen.

Atlantique trailer

Benieuwd of Atlantique iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Atlantique jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Atlantique kunt kijken!