https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/206254-f315eaca1cc423e273bdcc10c76a05886126f15a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Atlantique (2020)

Angst Grof taalgebruik
De eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en Senegalese Oscarinzending.

Atlantique

Angst Grof taalgebruik
105 minuten 13-02-2020

Recensies Atlantique

Metacritic: 85,1
Rotten Tomatoes 96
MovieMeter: 3,22

Filmposter Atlantique

De eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en Senegalese Oscarinzending.

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit. Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending. Atlantique is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.
Atlantique Atlantique Atlantique Atlantique Atlantique Atlantique
Filmposter Filmposter Atlantique

Regisseur Atlantique

Mati Diop

Schrijvers Atlantique

Mati Diop

Olivier Demangel

Cast Atlantique

Mame Binta Sane
Ibrahima Mbaye
Abdou Balde
Amadou Mbow
Mame Bineta Sane
Nicole Sougou
Traore
Amadou Am
Ibrahima Traoré
Mama Sané

Alternatieve titels

Atlantique

Atlantics

Filmagenda van Atlantique

Atlantique

Wil jij weten waar Atlantique op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Atlantique draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Atlantique informatie

Benieuwd waar Atlantique over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Atlantique. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Atlantique al heeft ontvangen.

Atlantique trailer

Benieuwd of Atlantique iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Atlantique jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Atlantique kunt kijken!