https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/132839-ac69d8d4b2e3e5c6e6f222245723c87ffc15a628/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Atlantis (2020)

12
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Atlantis

12
106 minuten 17-09-2020

Recensies Atlantis

Filmposter Atlantis

Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal beschadigd door het geweld, maar probeert de draad weer op te pakken. Na ontslag bij de plaatselijke staalfabriek vindt hij een nieuwe baan; het rondrijden van schoon drinkwater naar de weinig overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio. Hij komt in contact met Black Tulip, een organisatie die de lichamen van omgekomen soldaten opspoort om die een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger. Het werk is afschuwelijk, maar biedt hem een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een klein vonkje overspringt, lijkt dat zelfs een sprankje hoop. In contrast met de thematiek van de film is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur en creëert uit de waanzin van de oorlog een monumentaal en indringend epos. Atlantis van regisseur Valentyn Vasyanovych ging in wereldpremière op het filmfestival in Venetië en won de Horizons Award (Venice Orrizonti grand prize). De film is ook geselecteerd voor het Movies that Matter Festival.
Atlantis Atlantis Atlantis Atlantis Atlantis Atlantis
Filmposter Filmposter Atlantis

Regisseur Atlantis

Valentyn Vasyanovych

Schrijvers Atlantis

Valentyn Vasyanovych

Cast Atlantis

Andriy Rymaruk
Liudmyla Bileka
Vasyl Antoniak

Filmagenda van Atlantis

Atlantis

Wil jij weten waar Atlantis op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Atlantis draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Atlantis informatie

Benieuwd waar Atlantis over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Atlantis. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Atlantis al heeft ontvangen.

Atlantis trailer

Benieuwd of Atlantis iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Atlantis jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Atlantis kunt kijken!