https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/218013-2343cba34c1fc005007c0ccd1702a82489d9e6c6/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Augure (2024)

6
Koffi werd jaren geleden door zijn moeder verbannen omdat hij als een kwaadaardige magiër werd gezien. Nu laat hij België achter zich en keert hij naar zijn thuisland Congo terug om zijn familie en cultuur onder ogen te zien.

Augure

6
90 minuten 18-04-2024

Filmposter Augure

Koffi werd jaren geleden door zijn moeder verbannen omdat hij als een kwaadaardige magiër werd gezien. Nu laat hij België achter zich en keert hij naar zijn thuisland Congo terug om zijn familie en cultuur onder ogen te zien.

Na achttien jaar keert Koffi terug naar zijn geboorteland Congo om er zijn zwangere vrouw aan zijn familie voor te stellen en de traditionele bruidsschat te betalen. De reünie verloopt echter niet zoals verwacht: hoewel Koffi met man en macht probeert de banden weer aan te sterken, is en blijft hij voor de gemeenschap een ‘teken van de duivel’. Koffi lijkt zich moeilijk los te kunnen wrikken uit de diepgewortelde geloofsovertuigingen van zijn familie. Samen met andere ‘duivelskinderen’ besluit hij de vurige strijd aan te gaan om dit helse label van zich af te werpen. Augure is een bezwerend drama over identiteit, ontheemding en de hunkering naar acceptatie op de achtergrond van een magisch-realistisch Congo. Het speelfilmdebuut van het Belgisch-Congolese multitalent Baloji werd geïnspireerd door het gewicht van zijn naam, dat in de koloniale tijd de beladen betekenis van ‘tovenaar’ kreeg. Naast de regie en het scenario verzorgde Baloji ook de kostuums en nam hij vier gloednieuwe albums op bij de film, gebaseerd op de hoofdpersonages. Het visueel verbluffende resultaat werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize en won internationaal nog vele andere prijzen.

Regisseur Augure

Baloji

Schrijvers Augure

Onbekend

Cast Augure

Lucie Debay
Marc Zinga
Yves-Marina Gnahoua
Eliane Umire

Filmagenda van Augure

Augure

Wil jij weten waar Augure op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Augure draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Augure informatie

Benieuwd waar Augure over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Augure. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Augure al heeft ontvangen.

Augure trailer

Benieuwd of Augure iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Augure jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Augure kunt kijken!