https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210089-6b5ba00a326ddc6dbd5dd28a9dee9d2b16b006f4/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Aurora's Sunrise (2023)

Geweld
Van overlever van de Armeense genocide naar filmster: het onvergetelijke verhaal van Aurora Mardiganian.

Aurora's Sunrise

Geweld
96 minuten 27-04-2023

Filmposter Aurora's Sunrise

Van overlever van de Armeense genocide naar filmster: het onvergetelijke verhaal van Aurora Mardiganian.

Aurora Mardigianian is pas veertien jaar oud wanneer het grootste deel van haar familie wordt afgeslacht en ze zelf als slaaf wordt verkocht tijdens de Armeense genocide. Als ze eindelijk ontsnapt, vlucht ze naar de Verenigde Staten, waar ze al snel de aandacht trekt van Hollywood. In 1919 speelt ze de hoofdrol in de stille film Auctions of Souls, gebaseerd op haar eigen leven. De film werd een gigantisch succes en Aurora reist de hele wereld over om haar verhaal te vertellen. Intussen gaan de moordpartijen in Armenië nog steeds door en wordt Aurora bijna verzwolgen door de traumatische herbelevingen. Aurora’s Sunrise is een aangrijpende animatiedocumentaire die een licht schijnt op de vaak vergeten Armeense genocide. De film is gebaseerd op Mardiganians memoires en regisseur Inna Sahakyan gebruikt ook archiefbeelden uit de lang verloren film uit 1919 om het onvergetelijke verhaal van Aurora te vertellen.

Bekijk het aanbod van Aurora's Sunrise

Regisseur Aurora's Sunrise

Inna Sahakyan

Schrijvers Aurora's Sunrise

Onbekend

Cast Aurora's Sunrise

Anzhelika Hakobyan
Arpi Petrossian

Filmagenda van Aurora's Sunrise

Aurora's Sunrise

Wil jij weten waar Aurora's Sunrise op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Aurora's Sunrise draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Aurora's Sunrise informatie

Benieuwd waar Aurora's Sunrise over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Aurora's Sunrise. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Aurora's Sunrise al heeft ontvangen.

Aurora's Sunrise trailer

Benieuwd of Aurora's Sunrise iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Aurora's Sunrise jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Aurora's Sunrise kunt kijken!