Bach Almighty - Bach Thema avond (2024)

Bach Almighty - Bach Thema avond

120 minuten 24-02-2024
Bach Allmighty is een thema-avond waarin Toine Sporken op geheel eigen wijze ingaat op het leven en werken van Johann Sebastian Bach. Hij wordt daarbij muzikaal ondersteund door de Heerlense Oratorium Vereniging . Bijzonder hieraan is dat de HOV in maart 1950, in de Royal, de eerste na-oorlogse Matthäus Passion in Heerlen uitvoerde. De avond kan ook gezien worden als een voorbereiding voor de uitvoering van Bach's meesterwerk op zondag 24 maart om 19:00u in Parkstad Limburg Theater Heerlen. Bijzonderheden Toine Sporken (1957) leeft voor en van klassieke muziek, als cultuurondernemer runt hij zijn Sporken Leitmotiv, met lezingen en concertinleidingen, muziekreizen, als ad hoc koordirigent of begeleider en als recensent. Deze geboren verteller en enthousiaste concertbezoeker deelt zijn passie voor klassiek met jong en oud en heeft inmiddels mensenmassa’s over de streep weten te trekken. Toine Sporken over de avond: ‘Nicht Bach, sondern Meer sollte er heissen’ vond Beethoven. ‘Bach voor iedereen’ is de missie van de Nederlandse Bachvereniging. ‘Soli Bach Gloria’ de mijne. In ontelbare hoeveelheden boeken, essays, podcasts en lezingen laten musici en liefhebbers hun licht schijnen op de grote Bach, maar niemand speelt het klaar om te ontdekken hoe hij het allemaal klaarspeelde. Bachs werkwijze had een hoog Feyenoord-gehalte: geen woorden maar daden, in de vorm van zo’n kleine 1100 partituren. Over het mysterie van dit scheppingsproces kan men zich maximaal blijven verwonderen. NB. Als Bach dat liedje gekend had, was er gegarandeerd een fuga uit voortgekomen! Toine Sporken

Regisseur Bach Almighty - Bach Thema avond

Onbekend

Schrijvers Bach Almighty - Bach Thema avond

Onbekend

Cast Bach Almighty - Bach Thema avond

Onbekend

Filmagenda van Bach Almighty - Bach Thema avond

Bach Almighty - Bach Thema avond

Wil jij weten waar Bach Almighty - Bach Thema avond op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bach Almighty - Bach Thema avond draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bach Almighty - Bach Thema avond informatie

Benieuwd waar Bach Almighty - Bach Thema avond over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bach Almighty - Bach Thema avond. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bach Almighty - Bach Thema avond al heeft ontvangen.

Bach Almighty - Bach Thema avond trailer

Benieuwd of Bach Almighty - Bach Thema avond iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bach Almighty - Bach Thema avond jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bach Almighty - Bach Thema avond kunt kijken!