https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/137575-ac62a93474b5237d8311306319d9e886bbc432c0/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Bacurau (2020)

16 Geweld Grof taalgebruik
Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. Er ontstaat veel onrust als er allemaal vreemde dingen gebeuren.

Bacurau

16 Geweld Grof taalgebruik
130 minuten 02-07-2020

Recensies Bacurau

Metacritic: 74,1

Filmposter Bacurau

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. Er ontstaat veel onrust als er allemaal vreemde dingen gebeuren.

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van bevreemdende gebeurtenissen die bedoeld zijn om onder de radar te blijven. De dorpelingen trekken alles uit de kast om hun plek te verdedigen, al is niet meteen duidelijk wie of wat hen bedreigt. Bacurau is een bijzondere mix van western, horror en lowbudget science fiction die zich afspeelt in de nabije toekomst. Tegelijkertijd kan de film van schrijvers/regisseurs Kleber Mendonça Filho (Neighbouring Sounds, Aquarius) en Juliano Dornelles (production design Neighbouring Sounds en Aquarius) gezien worden als een geëngageerd drama. Met zijn eerdere films haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Brazilië op de hals en dat is met Bacurau niet anders. Hoewel ze er bijna tien jaar geleden aan begonnen, ligt de film genadeloos dicht op de hedendaagse realiteit Het IFFR had begin dit jaar de Nederlandse première. De wereldpremière was in 2019 op het Filmfestival van Cannes, waar de film de Juryprijs in de wacht sleepte. Hoofdrollen zijn o.a. voor Bárbara Colen (Aquarius), Thomas Aquino en Silvero Pereira. Vermeldenswaardige rollen zijn er voor de Duitse cultster Udo Kier die in zijn carrière met vele gerenommeerde regisseurs werkte maar ook in TV-series en Hollywood blockbusters te zien was en de Braziliaanse ster Sonia Braga (Kiss of the Spider Woman) als de uitgesproken en alcoholistische dorpsdokter.

Regisseurs Bacurau

Kleber Mendonça Filho

Juliano Dornelles

Schrijvers Bacurau

Kleber Mendonça Filho

Juliano Dornelles

Cast Bacurau

Udo Kier
Sonia Braga
Jonny Mars
Barbara Colen
Thomas Aquino
Silvero Pereira
Thardelly Lima

Filmagenda van Bacurau

Bacurau

Wil jij weten waar Bacurau op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bacurau draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bacurau informatie

Benieuwd waar Bacurau over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bacurau. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bacurau al heeft ontvangen.

Bacurau trailer

Benieuwd of Bacurau iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bacurau jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bacurau kunt kijken!