Girlhood

Girlhood

112 minuten Drama 2014
Metacritic: 85,1
MovieMeter: 3,24
Rotten Tomatoes 96
Het verhaal concentreert zich op de 16-jarige Marieme, die leeft in een door regels geregeerde omgeving. De censuur die uitgeoefend wordt door de wijk waarin ze woont, de regels van de jongens en haar slechte schoolprestaties. Maar wanneer ze in contact komt met een groep meisjes die de vrijheid heeft afgedwongen, verandert alles. Ze omarmt de code van de straat, het geweld en de vriendschap om alles uit haar jeugd te halen.

Geregisseerd door

Céline Sciamma

Schrijvers

Céline Sciamma

Cast

Assa Sylla
Karidja Touré
Lindsay Karamoh
Mariétou Touré

Alternatieve titels

Girlhood

Bande de Filles

Bioscoopagenda van Girlhood

Helaas draait Girlhood niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-2014.

Girlhood

Wil jij weten waar Girlhood op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Girlhood draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Girlhood informatie

Benieuwd waar Girlhood over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Girlhood. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Girlhood al heeft ontvangen.

Girlhood trailer

Benieuwd of Girlhood iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Girlhood jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Girlhood kunt kijken!