https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/218681-4efbacbee601bebffa9ab3799874c415d49c9e34/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Banel & Adama (2024)

De Frans-Senegalese regisseur Ramata-Toulaye Sy maakte in de traditie van de Afrikaanse cinema een tijdloos en betoverend liefdesverhaal waarin het klassieke Romeo en Julia verhaal doorklinkt.

Banel & Adama

87 minuten 14-03-2024

Filmposter Banel & Adama

De Frans-Senegalese regisseur Ramata-Toulaye Sy maakte in de traditie van de Afrikaanse cinema een tijdloos en betoverend liefdesverhaal waarin het klassieke Romeo en Julia verhaal doorklinkt.

Een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt in een afgelegen dorp in Noord-Senegal. Het noodlot slaat toe wanneer de echtgenoot van Banel in een put valt en overlijdt. Volgens de tradities moet diens broer, Adama, zijn plaats innemen. Voor Banel is dit een welkome wending, want van jongs af aan is zij verliefd op Adama. Naarmate de twee steeds onafscheidelijker worden, begint Adama zijn plichten als dorpshoofd te verzaken. De geliefden dromen ervan om hun leven in het dorp achter zich te laten en zich in een verlaten huis buiten het dorp te vestigen. Maar wanneer een periode van extreme droogte aanbreekt, slaat de stemming onder de dorpsbewoners om en worden hun plannen gedwarsboomd. Met de verwoestende droogte slaat bij Banel de waanzin toe. Haar voortdurend verliefde gefluisterde mantra “Banel en Adama” krijgt meer en meer de klank van een vloek. Banel & Adama is een tijdloos en betoverend liefdesverhaal. Een moderne vertelling waarin het klassieke Romeo en Julia verhaal doorklinkt. De Frans-Senegalese regisseur Ramata-Toulaye Sy maakt als enige debutant haar succesvolle opwachting in de competitie van Cannes in 2023. De prachtige beelden en aangrijpende momenten staan in de traditie van de Afrikaanse cinema. De film biedt belangrijke inzichten over gemeenschap, de rol van vrouwen en de klimaatcrisis.

Bekijk het aanbod van Banel & Adama

Regisseur Banel & Adama

Ramata-Toulaye Sy

Schrijvers Banel & Adama

Onbekend

Cast Banel & Adama

Mamadou Diallo
Khady Mane

Filmagenda van Banel & Adama

Banel & Adama

Wil jij weten waar Banel & Adama op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Banel & Adama draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Banel & Adama informatie

Benieuwd waar Banel & Adama over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Banel & Adama. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Banel & Adama al heeft ontvangen.

Banel & Adama trailer

Benieuwd of Banel & Adama iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Banel & Adama jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Banel & Adama kunt kijken!