Bankier van het Verzet

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Bankier van het Verzet

123 minuten Thriller, Oorlog 2018
MovieMeter: 3,33
Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.

Geregisseerd door

Joram Lürsen

Schrijvers

Marieke van der Pol

Thomas van der Ree

Matthijs Bockting

Michael Leendertse

Joost Reijmers

Pieter van den Berg

Cast

Barry Atsma
Jacob Derwig
Pierre Bokma
Fockeline Ouwerkerk

Alternatieve titels

Bankier van het Verzet

The Resistance Banker

Bioscoopagenda van Bankier van het Verzet

Bankier van het Verzet

Wil jij weten waar Bankier van het Verzet op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bankier van het Verzet draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bankier van het Verzet informatie

Benieuwd waar Bankier van het Verzet over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bankier van het Verzet. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bankier van het Verzet al heeft ontvangen.

Bankier van het Verzet trailer

Benieuwd of Bankier van het Verzet iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bankier van het Verzet jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bankier van het Verzet kunt kijken!