https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/113009-54b371743b402649e23a8b528e123768c68105c8/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Bankier van het Verzet (2018)

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Bekijk trailer

Bankier van het Verzet

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
123 minuten Thriller, Oorlog 08-03-2018

Recensies Bankier van het Verzet

MovieMeter: 3,33

Filmposter Bankier van het Verzet

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Regisseur Bankier van het Verzet

Joram Lürsen

Schrijvers Bankier van het Verzet

Marieke van der Pol

Thomas van der Ree

Matthijs Bockting

Michael Leendertse

Joost Reijmers

Pieter van den Berg

Cast Bankier van het Verzet

Barry Atsma
Jacob Derwig
Pierre Bokma
Fockeline Ouwerkerk

Alternatieve titels

Bankier van het Verzet

The Resistance Banker

Filmagenda van Bankier van het Verzet

Filmagenda deze week Deze week Week 29

Bankier van het Verzet draait helaas niet in de bioscoop

Bankier van het Verzet

Wil jij weten waar Bankier van het Verzet op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bankier van het Verzet draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bankier van het Verzet informatie

Benieuwd waar Bankier van het Verzet over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bankier van het Verzet. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bankier van het Verzet al heeft ontvangen.

Bankier van het Verzet trailer

Benieuwd of Bankier van het Verzet iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bankier van het Verzet jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bankier van het Verzet kunt kijken!