Koolstof + Barbara (2021)

Koolstof + Barbara

71 minuten 05-08-2021
Koolstof (50 min.) Koolstof vertelt het verhaal van de Genkse Maria Zangari, wier Italiaanse vader werkte in de Belgische mijnen en als gevolg hiervan overleed aan silicose. Maria blikt terug op haar leven, waarin ze meer dan 65 jaar geleden als jong meisje vanuit Italië naar België vertrok met haar broers en ouders. Zelf trouwde ze ook een mijnwerker en vertelt hoe het was om om te gaan met de onzekerheid en de gevaren van het werk van haar man. Barbara (21 min.) Barbara is een korte film over het gevoel van de Oostelijke Mijnstreek in 1959. We volgen het geluk dat als velen naar Zuid Limburg trekt voor werk en voorspoed. Maar werken in de mijn gaat niet over rozen, en hoe graag we de mannen ondergronds met trots de kolen boven de grond zien halen, hun gevecht met de natuur is constant. Bovengronds spreekt dit onbespreekbare gevoel in stilte bij de gezinnen die achter bleven. In een setting van koempelmentatiteit in het Limburg van de jaren 50 neemt Barbara je mee naar vervlogen tijden. ‘Barbara’ won eerder de publieksprijs op het Shift filmfestival in Heerlen. Bijzonderheden Kaarten voor de Barbara-avond in de Royal zijn vanaf 19.00 uur verkrijgbaar aan de avondkassa voor €5,-. Heet je Barbara? Dan krijg je gratis toegang!

Regisseur Koolstof + Barbara

Onbekend

Schrijvers Koolstof + Barbara

Onbekend

Cast Koolstof + Barbara

Onbekend

Koolstof + Barbara

Wil jij weten waar Koolstof + Barbara op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Koolstof + Barbara draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Koolstof + Barbara informatie

Benieuwd waar Koolstof + Barbara over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Koolstof + Barbara. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Koolstof + Barbara al heeft ontvangen.

Koolstof + Barbara trailer

Benieuwd of Koolstof + Barbara iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Koolstof + Barbara jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Koolstof + Barbara kunt kijken!