Barry Lyndon

12 Angst Geweld

Barry Lyndon

12 Angst Geweld
184 minuten Drama, Oorlog, Avontuur, Historisch 1975

Recensies Barry Lyndon

Metacritic: 89,1
MovieMeter: 3,77
Rotten Tomatoes 90
Ierland, 18e eeuw. De jonge Redmond Barry blijft na de dood van zijn vader alleen achter met zijn moeder. Hij wordt verliefd op zijn nichtje Nora Brady en gaat een duel aan met haar verloofde Captain Quin. Omdat hij ervan overtuigd is dat hij zijn rivaal gedood heeft, gaat hij op de vlucht en neemt dienst in het Engelse leger. Hij wordt naar het front gestuurd in Duitsland. Daar verneemt hij dat Quin nog leeft en getrouwd is met Nora. Hij deserteert en wordt spion voor de Pruisische kapitein Potzdorf, maar verraadt zijn baas. Met de Ierse Chevalier de Balibari schuimt hij de Europese goksalons af. Hij ontmoet de adellijke weduwe Lady Lyndon. Ze trouwen en zo lijkt Barry Lyndon eindelijk toegang te krijgen tot de hoogste aristocratische middens.

Regisseur Barry Lyndon

Stanley Kubrick

Schrijvers Barry Lyndon

Stanley Kubrick

William Makepeace Thackeray

Cast Barry Lyndon

Patrick Magee
Hardy Krüger
Ryan O'Neal
Marisa Berenson

Bioscoopagenda van Barry Lyndon

Helaas draait Barry Lyndon niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-1975.

Barry Lyndon

Wil jij weten waar Barry Lyndon op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Barry Lyndon draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Barry Lyndon informatie

Benieuwd waar Barry Lyndon over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Barry Lyndon. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Barry Lyndon al heeft ontvangen.

Barry Lyndon trailer

Benieuwd of Barry Lyndon iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Barry Lyndon jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Barry Lyndon kunt kijken!