https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/187685-767dae5b84acae95355e0b51c84a140f4be22336/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Basic Instinct (2021)

16 Geweld Grof taalgebruik
Paul Verhoevens vierde Amerikaanse productie, met Michael Douglas en Sharon Stone, geldt als de spraakmakendste neo-noir titel van de jaren negentig, was omstreden, maar werd een klassieker.

Basic Instinct

16 Geweld Grof taalgebruik
128 minuten Drama, Mysterie, Thriller 07-10-2021

Recensies Basic Instinct

Metacritic: 41,1
MovieMeter: 3,6
Rotten Tomatoes 53

Filmposter Basic Instinct

Paul Verhoevens vierde Amerikaanse productie, met Michael Douglas en Sharon Stone, geldt als de spraakmakendste neo-noir titel van de jaren negentig, was omstreden, maar werd een klassieker.

Paul Verhoevens vierde Amerikaanse productie was omstreden, maar werd een klassieker. Michael Douglas en Sharon Stone zijn aan elkaar gewaagd in zijn mystery thriller over de bloedige moord op een popster in LA. Nick Curran (Michael Douglas) onderzoekt de moord. Hoofdverdachte is de vriendin van de zanger, Catherine Tramell (Sharon Stone), mystery thriller-schrijfster: ze lijkt nauwelijks aangedaan door de dood van haar minnaar. Curieus is de manier waarop de moord is uitgevoerd: een ijspriem was het steekwapen, precies zoals beschreven staat in Trammels laatste boek. Curran ondervraagt en raakt, niet zonder kleerscheuren, verstrikt in de manipulaties van een hyperintelligente verleidster. Verhoevens vierde Amerikaanse productie geldt als de spraakmakendste neo-noir titel van de jaren negentig, toen gelijksoortige producties als L.A. Confidential (Curtis Hanson) en Lost Highway van David Lynch de aandacht trokken. Spraakmakend: Verhoevens onbekommerde, expliciete weergave van seks – voor puriteins Amerika nog altijd schokkend –, en de vermeend misogyne en LHBTI-vijandige ondertoon lokten krachtig protest uit. Voor Verhoeven was Basic Instinct een voortzetting van het thema van De vierde man, waarin Renée Soutendijk Sharon Stone voorgaat als dodelijke blonde verleidster. De Amerikaanse ‘variant’ – nu mét coke, bondage, expliciet geweld en een duizelingwekkende autoachtervolging – werd door de New York Times omschreven als “red-hot, dangerously modern romance”. Ter gelegenheid van de première van Benedetta, Verhoevens nieuwste, brengt Eye Basic Instinct (4K-restauratie) opnieuw uit in de landelijke theaters.

Regisseur Basic Instinct

Paul Verhoeven

Schrijvers Basic Instinct

Joe Eszterhas

Cast Basic Instinct

Jeanne Tripplehorn
Sharon Stone
Michael Douglas
George Dzundza
Sharon Stone

Basic Instinct

Wil jij weten waar Basic Instinct op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Basic Instinct draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Basic Instinct informatie

Benieuwd waar Basic Instinct over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Basic Instinct. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Basic Instinct al heeft ontvangen.

Basic Instinct trailer

Benieuwd of Basic Instinct iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Basic Instinct jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Basic Instinct kunt kijken!