https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/77776-a4d73779a9ba75ee7357bece87531b92a83a057b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Battle of the Sexes (2017)

AL Grof taalgebruik
De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement a

Battle of the Sexes

AL Grof taalgebruik
121 minuten Drama, Komedie 23-11-2017

Recensies Battle of the Sexes

Metacritic: 73,1
Rotten Tomatoes 85
MovieMeter: 3,13

Filmposter Battle of the Sexes

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement a

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven. Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld. De regie is in handen van Jonathan Dayton en Valerie Faris (Little Miss Sunshine). Naast Oscar®winnares Emma Stone (La La Land) en Oscar® genomineerde Steve Carell (Foxcatcher) maken Oscar® genomineerde Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas), Sarah Silverman (School of Rock), Alan Cumming (The Good Wife) en Andrea Riseborough (Birdman) deel uit van de cast.

Bekijk het aanbod van Battle of the Sexes

Regisseurs Battle of the Sexes

Jonathan Dayton

Valerie Faris

Jonathan Dayton Valerie Faris

Schrijvers Battle of the Sexes

Simon Beaufoy

Cast Battle of the Sexes

Emma Stone
Steve Carell
Andrea Riseborough
Natalie Morales

Filmagenda van Battle of the Sexes

Battle of the Sexes

Wil jij weten waar Battle of the Sexes op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Battle of the Sexes draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Battle of the Sexes informatie

Benieuwd waar Battle of the Sexes over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Battle of the Sexes. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Battle of the Sexes al heeft ontvangen.

Battle of the Sexes trailer

Benieuwd of Battle of the Sexes iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Battle of the Sexes jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Battle of the Sexes kunt kijken!