Bauhaus Spirit

Bauhaus Spirit

90 minuten
Dit jaar wordt gevierd dat honderd jaar geleden Bauhaus werd geboren: een radicale, artistieke utopie die zou uitgroeien tot een van de meest toonaangevende stromingen in kunst, vormgeving en architectuur. De film gaat in op de ontstaansgeschiedenis van Bauhaus, de grote roep om vernieuwing, de utopische ideeën over hoe de 20ste eeuwse samenlevingen in te richten. De synthese van vrije verbeelding en strikte structuur, verrijking en vereenvoudiging, licht en helderheid bleek revolutionair te zijn. De ware betekenis van Bauhaus is niet alleen hoe vertrouwd het is geworden en verankerd in de (kunst)geschiedenis, maar ook hoe het onze samenleving vandaag de dag nog vormt. De makers laten jonge architecten, onderwijzers, ontwerpers, sociologen aan het woord over hoe Bauhaus hun werk heeft beïnvloed.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Bauhaus Spirit

Helaas draait Bauhaus Spirit niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 23-01-2020.

Bauhaus Spirit

Wil jij weten waar Bauhaus Spirit op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bauhaus Spirit draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bauhaus Spirit informatie

Benieuwd waar Bauhaus Spirit over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bauhaus Spirit. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bauhaus Spirit al heeft ontvangen.

Bauhaus Spirit trailer

Benieuwd of Bauhaus Spirit iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bauhaus Spirit jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bauhaus Spirit kunt kijken!