BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid (2024)

BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid

25-04-2024
Stadgidsen Weert en Stichting Behoud de Lichtenberg hebben in coproductie een filmdocumentaire gemaakt met als titel ‘BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid’. Deze documentaire gaat over de geschiedenis van het Bisschoppelijk College, een van de oudste middelbare scholen van Nederland. De film biedt een blik op de locaties, het vroegere schoolleven, de architectuur en het veranderende inzicht in wat er in de naoorlogse periode belangrijk werd geacht voor de opgroeiende jeugd. De film vertelt het verhaal aan de hand van unieke foto’s, filmfragmenten en interviews bijvoorbeeld met oud-leerlingen en medeoprichter van Stichting Behoud de Lichtenberg, Rob Langeslag. Maar ook met Peter Verkennis. Hij bracht Bospop tussen 1985 en 1993 met veel succes naar het openluchttheater. Ook leraren komen voorbij zoals priester-econoom Jules Nabben en docente Margriet Bienemann. Al met al schetst de film een prachtig tijdsbeeld van de voorbije jaren. Het idee en scenario zijn van stadsgids Harrie Mennen en de film is geproduceerd door Jo van Geneijgen, bekend van de films over o.a. de Wertha Brouwerij en ‘Leuken, in vroeger jaren’. De film is mede tot stand gekomen door financiële ondersteuning van Provisus St. Jozef.

Regisseur BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid

Jo van Geneijgen

Schrijvers BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid

Onbekend

Cast BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid

Onbekend

BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid

Wil jij weten waar BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid informatie

Benieuwd waar BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid al heeft ontvangen.

BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid trailer

Benieuwd of BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij BC de Campus...tussen droom en werkelijkheid kunt kijken!