Beanpole - Engels ondertiteld (2020)

Beanpole - Engels ondertiteld

130 minuten 22-09-2020
Historisch drama over de lotgevallen van twee vrouwelijke soldaten die na de Tweede Wereldoorlog van het front terugkeren in Leningrad, maar daar opnieuw in een hel belanden. Te midden van alle horrorverhalen over de Tweede Wereldoorlog is er in het algemeen weinig aandacht voor de beproevingen van het Russische volk, en nog minder voor het lot van de circa één miljoen Russische vrouwen die aan het front vochten. In BEANPOLE maken we kennis met twee van hen. Ija is een boomlange (vandaar de titel: Engels voor bonenstaak) verpleegster in een ziekenhuis vol gewonden uit de oorlog. Ze is niet helemaal hersteld van een zware hersenschudding tijdens de oorlog en vervalt daardoor regelmatig in een catatonische toestand. Ija is bevriend met Masja, die ook in het ziekenhuis komt werken en wiens kind zij verzorgt. De twee vrouwen hebben een gecompliceerde relatie en proberen elk op hun eigen manier te overleven. Een dramatische gebeurtenis voert de druk verder op. BEANPOLE is na TESNOTA de tweede film van de 27-jarige regisseur Balagov. Op een overtuigende manier laat hij zien dat ook de overwinnaars van een oorlog alleen maar kunnen verliezen. Het zijn mensen die allemaal op een eigen manier kampen met een posttraumatische stressstoornis. Geen vrolijke kost, wel een meesterlijke film die in de Engelstalige pers juichend werd ontvangen. (jc)

Regisseur Beanpole - Engels ondertiteld

Onbekend

Schrijvers Beanpole - Engels ondertiteld

Onbekend

Cast Beanpole - Engels ondertiteld

Onbekend

Filmagenda van Beanpole - Engels ondertiteld

Beanpole - Engels ondertiteld

Wil jij weten waar Beanpole - Engels ondertiteld op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Beanpole - Engels ondertiteld draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Beanpole - Engels ondertiteld informatie

Benieuwd waar Beanpole - Engels ondertiteld over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Beanpole - Engels ondertiteld. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Beanpole - Engels ondertiteld al heeft ontvangen.

Beanpole - Engels ondertiteld trailer

Benieuwd of Beanpole - Engels ondertiteld iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Beanpole - Engels ondertiteld jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Beanpole - Engels ondertiteld kunt kijken!