Belle van Zuylen - Madame de Charrière (1992)

Belle van Zuylen - Madame de Charrière

112 minuten Drama, Biografisch 1992

Recensies Belle van Zuylen - Madame de Charrière

MovieMeter: 3,11
Als Belle van Zuylen (Wil van Kralingen) in 1787 in Parijs verblijft om de benauwende omgeving van haar echtgenoot De Charrière (Kees Hulst) te ontvluchten, ontmoet ze daar de veel jongere Benjamin Constant. Er ontstaat een heftige vriendschap tussen hen, die echter abrupt wordt afgebroken doordat Benjamin, op de vlucht voor schuldeisers en voor zijn vader, naar Engeland vertrekt. De vriendschap tussen Belle en Benjamin zet zich noodgedwongen per brief voort. Onverwacht, als in een droom, staat hij dan ineens voor haar. Hun vriendschap verdiept zich, maar niet voor lang. Het lijkt of Benjamin terugschrikt voor de consequenties, en haar ontvlucht. Er komt een einde aan de vriendschap als Benjamin kennis maakt met Germaine de Stael. Hij kiest voor een nieuw leven, een politieke carrière in Parijs, samen met Germaine. Belle blijft achter in Zwitserland. Maar ze gaat door met schrijven.

Regisseur Belle van Zuylen - Madame de Charrière

Digna Sinke

Schrijvers Belle van Zuylen - Madame de Charrière

Digna Sinke

Cast Belle van Zuylen - Madame de Charrière

Will van Kralingen
Kees Hulst
Laus Steenbeeke
Laus Steenbeke
Wil van Kralingen
Patty Pontier

Belle van Zuylen - Madame de Charrière

Wil jij weten waar Belle van Zuylen - Madame de Charrière op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Belle van Zuylen - Madame de Charrière draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Belle van Zuylen - Madame de Charrière informatie

Benieuwd waar Belle van Zuylen - Madame de Charrière over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Belle van Zuylen - Madame de Charrière. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Belle van Zuylen - Madame de Charrière al heeft ontvangen.

Belle van Zuylen - Madame de Charrière trailer

Benieuwd of Belle van Zuylen - Madame de Charrière iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Belle van Zuylen - Madame de Charrière jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Belle van Zuylen - Madame de Charrière kunt kijken!