https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/112192-f2c2d112154128d6cbe72a69adfdd95d5ec48a45/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World (2018)

12

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

12
88 minuten Documentaire 15-11-2018

Recensies Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

MovieMeter: 3,38
Rotten Tomatoes 100

Filmposter Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Zij waren het die bijna alle onthullingen deden rond de ramp van MH17 en bewezen dat Rusland verantwoordelijk is. Een groepje nerds en huisvaders die nep-nieuws ontmaskeren en zo de horzel in de pels werden van grootmachten en geheime diensten. Ze noemen zichzelf Bellingcat, in analogie met de kat die een belletje om krijgt, zodat de muizen veilig zijn. Voor het eerst krijgen we de mannen te zien achter dit verhaal. De werkloze Eliot kreeg het idee en langzaamaan sloten er zich steeds meer mensen uit heel de wereld bij hem aan. Ze zijn idealistische puzzelaars, die a la de forensische onderzoekers in de tv-serie CSI, met de schijnbaar meest triviale informatie uit bronnen als Google Earth en Facebook, beetje bij beetje de waarheid weten te achterhalen. Maar dan nog een stuk spannender, want de tegenstanders zijn hier landen als Rusland, Saoedi-Arabië en Syrië. Die absoluut not amused zijn met het werk van Bellingcat. In de huidige oorlogen zetten de strijdende partijen alle middelen in om hun eigen betrokkenheid te verhullen. Journalisten worden geweerd en steeds geavanceerdere manieren gebruikt om het nieuws te beïnvloeden. Het is fantastisch om in de film te zien hoe deze betrokken mannen samen een methode ontwikkelen waarmee je vanuit je bureaustoel hier tegenwicht aan kan bieden. Weliswaar aan de ene kant doodeng, omdat je ineens zo duidelijk ziet hoezeer alle informatie en privacy voor het grijpen ligt op internet en aan de andere kant geweldig. Zij zijn de nieuwe, onorthodoxe, helden van onze tijd.
Bellingcat, Truth in a Post-Truth World Bellingcat, Truth in a Post-Truth World Bellingcat, Truth in a Post-Truth World Bellingcat, Truth in a Post-Truth World
Filmposter Filmposter Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Regisseur Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Hans Pool

Schrijvers Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Hans Pool

Cast Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Onbekend

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Wil jij weten waar Bellingcat, Truth in a Post-Truth World op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bellingcat, Truth in a Post-Truth World draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World informatie

Benieuwd waar Bellingcat, Truth in a Post-Truth World over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bellingcat, Truth in a Post-Truth World. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bellingcat, Truth in a Post-Truth World al heeft ontvangen.

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World trailer

Benieuwd of Bellingcat, Truth in a Post-Truth World iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bellingcat, Truth in a Post-Truth World jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bellingcat, Truth in a Post-Truth World kunt kijken!