Berget Lewis (2021)

Berget Lewis

18-04-2021
Berget Lewis komt uit een zeer muzikaal gezin. Zij en haar vijf broers en zussen waren zó muzikaal, dat ze zichzelf The Jackson 6 noemden. Niet raar, want de muziek van Michael Jackson werd, naast heel veel gospelmuziek, 24/7 gedraaid. Het was dan ook onvermijdelijk dat iedereen later iets in de muziek zou gaan doen en zeer waarschijnlijk dat een van de zes een grote ster zou worden. Precies dat gebeurde, want Berget Lewis, de zangeres over wie we het hier hebben, is een van ‘s lands grootste diva’s. Ze begon bescheiden, als achtergrondzangeres van hartsvriendin Trijntje’s Total Touch en daarna van Funky Stuff, de band van Candy Dulfer. In 1998 richtte ze haar eigen formatie op: Berget Lewis Gospel Train. Gospel is voor Berget essentieel. Als vijftienjarige toerde ze met het kerkkoor waar ze in zat al door Amerika. In alles, haar carrière, haar muziek en haar privéleven draagt ze het geloof met zich mee en de gospel- en soulmuziek vormt de basis van haar muzikale weg. Die weg bracht haar zo veel hoogtepunten. Bijvoorbeeld haar grote doorbraak toen ze samen met Edwin Evers het programma Just the two of us won, de hoofdrol in de musical Dreamgirls speelde en Maria was in the Passion. Ook internationaal timmerde ze stevig aan de weg en deelde het podium met internationale artiesten als Van Morrison, Dave Stewart, David Foster en Maceo Parker. Naast haar twee soloalbums heeft Berget ook een aantal keer solo-theatertours verzorgd. Ze werd gekroond tot beste zangeres van Nederland en blies iedereen omver tijdens haar deelname aan The X Factor in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2014 is maakt Berget deel uit van de zeer de succesvolle formatie “Ladies of Soul” samen met Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Glennis Grace. In 2019 bracht ze met de release van een live EP en muziekvideo's een eerbetoon aan Tina Turner, die op 26 november 2019 tachtig werd. Op het podium staan is slechts één onderdeel van Berget’s rijke leven in de muziek. Ze is ook een productief songschrijfster, vocal coach en voorzitter van de “Stichting Berget Lewis & Shirma Rouse Foundation” en founder van het uiterst succesvolle ZO! Gospel Choir, waarmee ze een muzikaal platform biedt aan jong en getalenteerd zangtalent. Ze schrijft, componeert en zingt de muziek die ze wil zingen, songs die rechtstreeks uit haar hart komen, muziek die laat horen waar zangeres, performer en songschrijver Berget Lewis voor staat! Berget’s levensmotto: Always stay true to yourself

Regisseur Berget Lewis

Onbekend

Schrijvers Berget Lewis

Onbekend

Cast Berget Lewis

Onbekend

Filmagenda van Berget Lewis

Berget Lewis

Wil jij weten waar Berget Lewis op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Berget Lewis draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Berget Lewis informatie

Benieuwd waar Berget Lewis over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Berget Lewis. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Berget Lewis al heeft ontvangen.

Berget Lewis trailer

Benieuwd of Berget Lewis iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Berget Lewis jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Berget Lewis kunt kijken!