https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/126720-4acee56c8170998b3347342dd65038a7ebcb707c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Obsessions (2019)

16 Geweld Grof taalgebruik
Een digitale restauratie van een Hitchcockiaanse thriller naar een scenario van Pim de la Parra, Wim Verstappen en Martin Scorsese (!) die aan niet minder dan 64 landen werd verkocht.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Obsessions

16 Geweld Grof taalgebruik
90 minuten 20-06-2019

Recensies Obsessions

MovieMeter: 2,79

Filmposter Obsessions

Een digitale restauratie van een Hitchcockiaanse thriller naar een scenario van Pim de la Parra, Wim Verstappen en Martin Scorsese (!) die aan niet minder dan 64 landen werd verkocht.

Een student in Amsterdam maakt bij het ophangen van een schilderij een gat in de muur van zijn kamer. Zijn nieuwsgierig wordt gepikkeld door de handelingen van zijn buurman, die dames ontvangt en drogeert. Samen met zijn verloofde, de journaliste Marina (Alexandra Stewart uit Truffauts La nuit américaine), onderzoekt de medisch student wat er zich allemaal voor geheimzinnigs in die kamer afspeelt, waarna de psychedelische thriller afkoerst op een schokkend einde. Een 'sex and psycho-suspense mystery' noemde Pim de la Parra zijn eerste lange speelfilm, een Engelstalige, Nederlands-Duitse coproductie van Scorpio Films. De film is nu in een digitaal gerestaureerde versie te zien. Voor het verhaal liet hij zich inspireren door Hitchcocks Oscargenomineerde Rear Window (1954). Voor het camerawerk contracteerde De la Parra Frans Bromet, die daarvoor slechts op 8- en 16mm had gedraaid. Hoewel de ontvangst in Nederland wat lauw was, verkocht Scorpio de rijkelijk met blote dames gestoffeerde thriller aan zo'n 65 landen. Vooral in Duitsland deed Besessen - Das Loch in der Wand het goed. Martin Scorsese, toen nog filmdocent aan de universiteit van New York, leverde een bijdrage aan het scenario. Vooraf: Joop (NL, 1969, Pim de la Parra), waarin een onhandige man zijn laatste kans op een blijvende liefde verspeelt. De la Parra schoot deze komische korte film veertien dagen voor de première van Obsessions, als voorfilm (10').

Regisseur Obsessions

Pim de la Parra

Schrijvers Obsessions

Martin Scorsese

Wim Verstappen

Pim de la Parra

Cast Obsessions

Alexandra Stewart
Dieter Geissler
Tom van Beek
Donald Jones

Alternatieve titels

Obsessions

Bezeten - Het gat in de muur

Filmagenda van Obsessions

Obsessions

Wil jij weten waar Obsessions op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Obsessions draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Obsessions informatie

Benieuwd waar Obsessions over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Obsessions. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Obsessions al heeft ontvangen.

Obsessions trailer

Benieuwd of Obsessions iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Obsessions jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Obsessions kunt kijken!