Big Fun in the Big Town

Big Fun in the Big Town

40 minuten
Big Fun in the Big Town is een Nederlandse muziekdocumentaire uit 1986 die in opdracht van de VPRO gedraaid werd. De reportage werd geregisseerd door Bram van Splunteren en gepresenteerd door Marcel Vanthilt. De documentaire werd op locatie in New York gedraaid en bestond oorspronkelijk uit twee delen: één over rockzanger Iggy Pop en The Stooges, een ander over de Amerikaanse hiphopscene. Toch had enkel de bijdrage over hiphop een enorme impact. Big Fun in the Big Town was van grote invloed op de populariteit van de muziekstijl in Nederland en geniet tegenwoordig een cultstatus onder hiphopliefhebbers. De documentaire werd in september 1986 in acht dagen tijd in de straten van New York gefilmd. Vanthilt en zijn vier Nederlandse collega's hadden ter beveiliging enkele lijfwachten ingeschakeld om hen tegen lokale straatbendes te beschermen. Zo wisten ze diverse belangrijke pioniers van de hiphopbeweging te interviewen, waaronder Run-D.M.C., LL Cool J, Doug E. Fresh, Grandmaster Flash, Roxanne Shante, Biz Markie, MC Shan, Russell Simmons, Mr. Magic, Schoolly D en The Last Poets. Grandmaster Flash toonde zijn talenten als scratcher en dj, Doug E. Fresh beatboxede op een drukke straathoek in Harlem, New York en LL Cool J was op het moment van de opnamen amper 18 en woonde nog bij zijn grootmoeder. De reportageploeg arriveerde letterlijk op een scharniermoment. Run-D.M.C. had net de single Walk This Way uitgebracht, hun duet met de rockgroep Aerosmith, waardoor hiphop ook definitief door de blanke mainstream zou worden aanvaard. Hierdoor biedt Big Fun in the Big Town ook een uniek tijdsdocument.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Big Fun in the Big Town

Helaas draait Big Fun in the Big Town niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 20-01-2020.

Big Fun in the Big Town

Wil jij weten waar Big Fun in the Big Town op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Big Fun in the Big Town draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Big Fun in the Big Town informatie

Benieuwd waar Big Fun in the Big Town over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Big Fun in the Big Town. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Big Fun in the Big Town al heeft ontvangen.

Big Fun in the Big Town trailer

Benieuwd of Big Fun in the Big Town iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Big Fun in the Big Town jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Big Fun in the Big Town kunt kijken!