Billy Elliot (2000)

6 Geweld Angst Grof taalgebruik
Een getalenteerde jongen wordt verscheurd tussen zijn onverwachte liefde voor dans en het uiteenvallen van zijn familie.

Billy Elliot

6 Geweld Angst Grof taalgebruik
110 minuten Drama, Komedie, Muziek 2000

Recensies Billy Elliot

MovieMeter: 3,53
Metacritic: 74,1
Rotten Tomatoes 85

Filmposter Billy Elliot

Een getalenteerde jongen wordt verscheurd tussen zijn onverwachte liefde voor dans en het uiteenvallen van zijn familie.

1984. De 11-jarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Zijn moeder is onlangs overleden en hij moet vaak op zijn demente oma passen. Zijn vader en oudere broer Tony, beide mijnwerkers, zitten thuis. Ze zijn in staking. Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn bokslessen. Hij vindt het boksen helemaal niet leuk want hij bakt er niets van. Wanneer Billy weer eens moet nablijven om zijn boksoefeningen te doen, ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen. Iets in de bewegingen van de meisjes spreekt hem aan en Billy besluit om mee te doen.

Bekijk het aanbod van Billy Elliot

Filmposter Filmposter Billy Elliot

Regisseur Billy Elliot

Stephen Daldry

Schrijvers Billy Elliot

Lee Hall

Cast Billy Elliot

Gary Lewis
Jamie Bell
Julie Walters
Jean Heywood
Jamie Draven

Filmagenda van Billy Elliot

Billy Elliot

Wil jij weten waar Billy Elliot op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Billy Elliot draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Billy Elliot informatie

Benieuwd waar Billy Elliot over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Billy Elliot. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Billy Elliot al heeft ontvangen.

Billy Elliot trailer

Benieuwd of Billy Elliot iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Billy Elliot jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Billy Elliot kunt kijken!