https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/201411-0cfc6879f7ecd5c0955b4b50741153899a4d4fff/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Black Adam (2022)

12 Geweld Angst
Bijna 5000 jaar nadat hij gezegend werd met zijn krachten van de Egyptische goden en gevangen wordt genomen, wordt Black Adam uit zijn tombe bevrijdt. Klaar om het recht te laten zegevieren in een nieuwe, moderne wereld.

Black Adam

12 Geweld Angst
124 minuten 19-10-2022

Filmposter Black Adam

Bijna 5000 jaar nadat hij gezegend werd met zijn krachten van de Egyptische goden en gevangen wordt genomen, wordt Black Adam uit zijn tombe bevrijdt. Klaar om het recht te laten zegevieren in een nieuwe, moderne wereld.

Dwayne Johnson speelt de hoofdrol in de actie-avonturenfilm Black Adam van New Line Cinema en regisseur Jaume Collet-Serra (Jungle Cruise). Het is de allereerste keer dat het verhaal van deze superheld van DC op het witte doek te zien zal zijn. Bijna 5000 jaar geleden ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld. Naast Johnson zien we in de film ook Aldis Hodge (“City on a Hill”, “One Night in Miami”) als Hawkman, Noah Centineo (“To All the Boys I’ve Loved Before”) als Atom Smasher, Sarah Shahi (“Sex/Life”, “Rush Hour 3”) als Adrianna, Marwan Kenzari (“Murder on the Orient Express”, “The Mummy”) als Ishmael, Quintessa Swindell (“Voyagers”, “Trinkets”) als Cyclone, Bodhi Sabongui (“A Million Little Things”) als Amon en Pierce Brosnan (de “Mamma Mia!” en James Bond-franchises) als Dr. Fate. Collet-Serra heeft de film geregisseerd naar een scenario en treatment van Adam Sztykiel en Rory Haines & Sohrab Noshirvani, beide gebaseerd op de personages van DC. Black Adam is een creatie van Bill Parker en C.C. Beck. De film is geproduceerd door Beau Flynn, Dwayne Johnson, Hiram Garcia en Dany Garcia, in samenwerking met Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Chris Pan, Eric McLeod, Geoff Johns en Scott Sheldon.

Bekijk het aanbod van Black Adam

Regisseur Black Adam

Jaume Collet-Serra

Schrijvers Black Adam

C.C. Beck

Otto Binder

Adam Sztykiel

Cast Black Adam

Dwayne Johnson
Pierce Brosnan
Sarah Shahi
Aldis Hodge
Bodhi Sabongui
Marwan Kenzari
Noah Centineo
Quintessa Swindell

Filmagenda van Black Adam

Black Adam

Wil jij weten waar Black Adam op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Black Adam draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Black Adam informatie

Benieuwd waar Black Adam over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Black Adam. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Black Adam al heeft ontvangen.

Black Adam trailer

Benieuwd of Black Adam iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Black Adam jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Black Adam kunt kijken!