https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/200830-35fe6d6cc18960d646a2fee0cbdb58005b6e8833/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Black Phone (2022)

16 Geweld Angst Grof taalgebruik
Finney Shaw, een slimme maar verlegen jongen van dertien, wordt ontvoerd door een sadistische moordenaar die hem opsluit in een geluidsdichte kelder.

The Black Phone

16 Geweld Angst Grof taalgebruik
104 minuten 28-07-2022

Filmposter The Black Phone

Finney Shaw, een slimme maar verlegen jongen van dertien, wordt ontvoerd door een sadistische moordenaar die hem opsluit in een geluidsdichte kelder.

Regisseur Scott Derrickson (Doctor Strange) keert terug naar het horror/thriller-genre en werkt voor zijn nieuwe film wederom samen met productiebedrijf Blumhouse (Get Out en Split). Finney Shaw, een slimme maar verlegen jongen van dertien, wordt ontvoerd door een sadistische moordenaar die hem opsluit in een geluidsdichte kelder. Om hulp schreeuwen heeft dus weinig zin, maar als een kapotte telefoon aan de muur ineens rinkelt, ontdekt Finney dat hij de stemmen van eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen. Zij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat wat hen is overkomen Finney bespaard blijft. De hoofdrolspelers zijn Ethan Hawke, in de meest angstaanjagende rol van zijn carrière, en Mason Thames, voor wie het zijn eerste filmrol is. The Black Phone is geproduceerd, geregisseerd en mede geschreven door Scott Derrickson, de schrijver en regisseur van Sinister, The Exorcism of Emily Rose en Marvel’s Doctor Strange. Het scenario van Derrickson en C. Robert Cargill (Doctor Strange, Sinister-franchise) is gebaseerd op het onderscheiden korte verhaal van Joe Hill uit zijn bestseller 20th Century Ghosts. De film van Universal en Blumhouse is geproduceerd door Derrickson en Cargills productiebedrijf Crooked Highway. Jason Blum, Scott Derrickson en C. Robert Cargill zijn de producenten van de film, met Ryan Turek en Christopher H. Warner als uitvoerende producenten.

Bekijk het aanbod van The Black Phone

Regisseur The Black Phone

Scott Derrickson

Schrijvers The Black Phone

Onbekend

Cast The Black Phone

Ethan Hawke
Mason Thames
Jeremy Davies
James Ransone

Alternatieve titels

The Black Phone

BLACK PHONE, THE

The Black Phone

Wil jij weten waar The Black Phone op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Black Phone draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Black Phone informatie

Benieuwd waar The Black Phone over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Black Phone. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Black Phone al heeft ontvangen.

The Black Phone trailer

Benieuwd of The Black Phone iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Black Phone jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Black Phone kunt kijken!