https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/131031-fec31aab72160ce49f62b9a6fd038cc8f217d0e9/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Blade runner (2019)

12 Geweld Angst Grof taalgebruik
Vier menselijk uitziende androids hebben een ruimteschip gestolen en zijn teruggekeerd naar aarde om hun schepper te vinden. De blade runner Rick Deckard moet gedwongen zijn pensioen afbreken om de androids uit te schakelen.

Blade runner

12 Geweld Angst Grof taalgebruik
117 minuten Science fiction, Thriller, Misdaad 01-11-2019

Recensies Blade runner

MovieMeter: 3,74
Metacritic: 84,1
Rotten Tomatoes 90

Filmposter Blade runner

Vier menselijk uitziende androids hebben een ruimteschip gestolen en zijn teruggekeerd naar aarde om hun schepper te vinden. De blade runner Rick Deckard moet gedwongen zijn pensioen afbreken om de androids uit te schakelen.

Los Angeles, november 2019 - Zo begint Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner (1982), vlak voor het openingsshot van de stad in een dan nog betrekkelijk verre toekomst. Iedereen kan nu zelf ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want: ‘The Future Is Now’! Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van de klassieker (‘The Final Cut’) daarom tijdelijk terug in de bioscoop. Voor de eerste keer in Nederland ook in IMAX. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt Blade Runner (The Final Cut) - The Future is Now een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst. De onlangs overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.

Bekijk het aanbod van Blade runner

Regisseur Blade runner

Ridley Scott

Schrijvers Blade runner

Hampton Fancher

David Webb Peoples

Philip K. Dick

Cast Blade runner

Harrison Ford
Rutger Hauer
Sean Young
Edward James Olmos

Alternatieve titels

Blade runner

Blade Runner (The Final Cut) – The Future Is Now

Blade runner

Wil jij weten waar Blade runner op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Blade runner draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Blade runner informatie

Benieuwd waar Blade runner over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Blade runner. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Blade runner al heeft ontvangen.

Blade runner trailer

Benieuwd of Blade runner iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Blade runner jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Blade runner kunt kijken!