Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis (2024)

Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis

24-04-2024
In deze lezing van Sef Derkx worden belangwekkende historische vragen beantwoord. Hoe dient de frikandel speciaal - van origine hoogstwaarschijnlijk een Venlose snack - te worden geserveerd? Wat is in godsnaam de frikandel Batavia? En dan die andere Venlose creatie: ’t frietje ala en de variant erop ’t frietje ala andersum. Uiteraard is er ook volop aandacht voor het fameuze frietei van de familie Schreurs en Petatte Wiel zaliger. Een lezing om hónger wies onder de erm van te krijgen. Eraan toegevoegd is het nauw ermee verbonden onderwerp 'Uitgaan in Venlo in de jaren ’50 en ’60'. De frituur-geschiedenis van Venlo is ongemeend boeiend. Al in 1882 werd in café Beel aan de Parade een maaltijd geserveerd van biefstuk met friet. Het is oudste vermelding in Nederland van de verkoop van friet in een publiek etablissement. Tien jaar later was friet al gemeengoed. Dat kwam met name door de kermissen, waar de lekkernij werd verkocht in speciale kramen. De Belgische vluchtelingen die Venlo overspoelden bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914, zorgden voor een volgend friet hoogtepunt in de geschiedenis. Maar friet en snacks werden pas echt populair in de jaren van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Herman Megens richtte de Fritesspecialist op, een onderneming die leidend werd in Europa. In recente jaren zijn gefrituurde snacks gestegen tot de culinaire sterrenhemel. Kroketerie Valuas - met een aanbod aan schitterende kroketten en het culinaire frietei - is er een voorbeeld van. Ietwat onbekend, is dat Mekkafood uit Venlo en het eraan gelieerde bedrijf Pure Ingredients marktleiders in Europa zijn van halal diepvries snacks.

Regisseur Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis

Onbekend

Schrijvers Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis

Onbekend

Cast Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis

Onbekend

Filmagenda van Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis

Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis

Wil jij weten waar Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis informatie

Benieuwd waar Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis al heeft ontvangen.

Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis trailer

Benieuwd of Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Sef Derkx - De Venlose Frituurgeschiedenis kunt kijken!