https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/126840-2e57bbc492b2acd8983780de156cf685dbf0f688/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Blinded by the Light (2019)

12 Discriminatie Grof taalgebruik
Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen.

Blinded by the Light

12 Discriminatie Grof taalgebruik
118 minuten 22-08-2019

Recensies Blinded by the Light

Metacritic: 71,1
Rotten Tomatoes 89

Filmposter Blinded by the Light

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen.

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van 'The Boss' laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Blinded by the Light is gebaseerd op Greeting from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Het is een opbeurend verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft. De film is geregisseerd en geproduceerd door Chadha en geschreven door Manzoor, Chadha en Paul Mayeda Berges. De muziek en poëtische songteksten zijn van Springsteen, die Chadha zijn zegen voor het maken van deze film gaf. De hoofdrollen worden gespeeld door Viveik Kalra, Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir, Nell Williams, Dean-Charles Chapman en Aaron Phagura. De regie is in handen van Gurinder Chadha en het scenario is geschreven door Sarfraz Manzoor, Chadha en Paul Mayeda Berges. De producenten zijn Jane Barclay, Chadha en Jamal Daniel. Paul Mayeda Berges, Hannah Leader, Tory Metzger, Tracy Nurse, Stephen Spence, Peter Touche en Renee Witt zijn de uitvoerend producenten. Tot het creatieve team achter de schermen behoren director of photography Ben Smithard, productieontwerper Nick Ellis, editor Justin Krish en kostuumontwerper Annie Hardinge. De originele filmmuziek is gecomponeerd door A.R. Rahman.

Bekijk het aanbod van Blinded by the Light

Blinded by the Light Blinded by the Light Blinded by the Light Blinded by the Light Blinded by the Light
Filmposter Filmposter Blinded by the Light

Regisseur Blinded by the Light

Gurinder Chadha

Schrijvers Blinded by the Light

Gurinder Chadha

Paul Mayeda Berges

Bruce Springsteen

Sarfraz Manzoor

Cast Blinded by the Light

Hayley Atwell
Kulvinder Ghir
Rob Brydon
Billy Barratt
Meera Ganatra
Viveik Kalra
Aaron Phagura
Dean-Charles Chapman
Nell Williams
Ronak Singh Chadha Berges
Lee Barnett

Blinded by the Light

Wil jij weten waar Blinded by the Light op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Blinded by the Light draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Blinded by the Light informatie

Benieuwd waar Blinded by the Light over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Blinded by the Light. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Blinded by the Light al heeft ontvangen.

Blinded by the Light trailer

Benieuwd of Blinded by the Light iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Blinded by the Light jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Blinded by the Light kunt kijken!