Blue ID (2024)

Blue ID

85 minuten 22-07-2024
Movies that Matter - special met nagesprek. Op 4 oktober 2012 krijgt voormalig acteur Rüzgar Erkoçlar zijn eerste testosteroninjectie. Een belangrijke stap in zijn geslachtsbevestiging is gezet. Maar als de media lucht krijgen van zijn transitie, wordt zijn persoonlijk leven aan stukken gescheurd. Beklemmend portret van de enorme transfobie in Turkije. ‘Ik was altijd al een man,’ zegt Rüzgar Erkoçlar. ‘Ik heb niemands goedkeuring of acceptatie nodig.’ Zijn reis om een man te worden – om te worden wat hij altijd is geweest – begint met zijn eerste testosteroninjectie. Het is een mijlpaal die hem doet glimmen van geluk. De voormalige acteur werkt nu met veel plezier in een bakkerij en wordt omringd door een liefdevol gezin. Zijn ouders begrijpen hem misschien niet helemaal, maar steunen hem sowieso. Maar als de media aan de haal gaan met zijn verhaal, verandert alles. Vijandige talkshows en de rioolpers krijgen geen genoeg van de ‘controverse’ en ze zijn vastbesloten hun zelfgemaakte ‘schandaal’ gaande te houden. Rüzgar heeft moeite zich ervan los te maken, en de gekte eist zijn tol. Winnaar van de Audience Award op IDFA.

Regisseur Blue ID

Onbekend

Schrijvers Blue ID

Onbekend

Cast Blue ID

Onbekend

Blue ID

Wil jij weten waar Blue ID op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Blue ID draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Blue ID informatie

Benieuwd waar Blue ID over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Blue ID. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Blue ID al heeft ontvangen.

Blue ID trailer

Benieuwd of Blue ID iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Blue ID jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Blue ID kunt kijken!