Blue Jean - Filmhuis (2024)

Blue Jean - Filmhuis

18-06-2024
Blue Jean is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean (Rosy McEwen) is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken. Blue Jean werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het Filmfestival van Venetië, waar het bekroond werd met de Publieksprijs. De film won vier British Independent Film Awards, waaronder die voor de Beste Hoofdrol en Beste Debuterend Scenarioschrijver. De filmhuis voorstellingen op vrijdagochtend zijn altijd zonder pauze.

Regisseur Blue Jean - Filmhuis

Georgia Oakley

Schrijvers Blue Jean - Filmhuis

Onbekend

Cast Blue Jean - Filmhuis

Kerrie Hayes
Rosy McEwen
Lucy Halliday

Blue Jean - Filmhuis

Wil jij weten waar Blue Jean - Filmhuis op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Blue Jean - Filmhuis draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Blue Jean - Filmhuis informatie

Benieuwd waar Blue Jean - Filmhuis over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Blue Jean - Filmhuis. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Blue Jean - Filmhuis al heeft ontvangen.

Blue Jean - Filmhuis trailer

Benieuwd of Blue Jean - Filmhuis iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Blue Jean - Filmhuis jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Blue Jean - Filmhuis kunt kijken!