https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/81757-6fabf7769361234c8039008ca724ddd374d830b4/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Bohemian Rhapsody (2018)

12 Discriminatie Drugs en/of alcoholmisbruik
De film Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

Bohemian Rhapsody

12 Discriminatie Drugs en/of alcoholmisbruik
135 minuten Muziek, Drama 01-11-2018

Recensies Bohemian Rhapsody

MovieMeter: 3,76
Metacritic: 49,1
Rotten Tomatoes 60

Filmposter Bohemian Rhapsody

De film Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

De film Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert. Genomineerd voor vijf Oscars®: Beste Film, Beste Acteur (Rami Malek), Beste Montage, Beste Geluid, en Beste Geluidseffecten. Winnaar van twee Golden Globes®: Beste Film (Drama) en Beste Acteur (Drama) - Rami Malek. Met meer dan één miljoen bezoekers en meer dan 10 miljoen euro in de box office is Bohemian Rhapsody de grootste film van 2018 in Nederland. Hiermee verslaat de film titels als ‘Mama Mia! Here we go Again’, ‘Avengers: Infinity War’ en ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’.

Regisseur Bohemian Rhapsody

Bryan Singer

Schrijvers Bohemian Rhapsody

Anthony McCarten

Peter Morgan

Cast Bohemian Rhapsody

Rami Malek
Lucy Boynton
Gwilym Lee
Ben Hardy

Filmagenda van Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Wil jij weten waar Bohemian Rhapsody op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bohemian Rhapsody draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bohemian Rhapsody informatie

Benieuwd waar Bohemian Rhapsody over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bohemian Rhapsody. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bohemian Rhapsody al heeft ontvangen.

Bohemian Rhapsody trailer

Benieuwd of Bohemian Rhapsody iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bohemian Rhapsody jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bohemian Rhapsody kunt kijken!