Borgers - Muziek In De Familie

Borgers - Muziek In De Familie

90 minuten
De presentatie van dit boek wordt omlijst met een concert van een uitgebreide band bestaande uit leden van de familie Borgers. Want Bertus haalt behalve zijn broer Ruud en zijn dochter Nova ook de zussen Renie, Christien en Marie-José het podium op, samen met Lody, de zoon van de overleden journalist/muzikant Peer Borgers. Zij worden in hun rock, soul en blues repertoire begeleid op bass en drums door de neefjes Maurice en Wouter, de ritmesectie van The Young Retro’s. In het boek BORGERS - muziek in de familie vertelt Bertus Borgers hoe muziek in zijn familie steeds zorgde voor samenhang en veerkracht. Het eerste verhaal speelt in september 1944 bij de bevrijding van De Kempen, de streek waar de familie vandaan komt. Het laatste gaat over de uitverkochte rock, soul en blues show die de Borgers familie gaf op 5 januari 2019 in Blue Collar Hotel in Eindhoven. Het boek komt in een mooie uitgave van Lecturis / Dato en is rijk geïllustreerd met foto’s uit heden en verleden, geschoten door bekende fotografen. En dat alles aangevuld met beeld uit het familie archief. Een belangrijk aandeel komt van Koos Breukel die samen met zijn vriend Sander Troelstra de familie vaak portretteerde en hun optredens vastlegden. Maar ook van de vorige generatie, ooms en tantes en de ouders van Bertus, zijn mooie afbeeldingen gemaakt onder andere door Martien Coppens die de muzikanten van toen in prachtig zwart/wit vastlegde. Het bijzondere van dit boek is de toevoeging van Augmented Reality. Hierdoor krijgt het papier een verbinding met de digitale wereld, een foto kan met een smartphone of tablet verbonden worden met muziek, video of andere verdiepende informatie. Wellicht ten overvloede maar toch: Bertus Borgers(Vessem,1947)komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweet d?Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk en als auteur bracht hij de boeken ?Weg Van Hier?,?Ik Hou Van Herman? en ‘Onder Onze Voeten Kruipt De Blues’ uit. In 2012 nam hij afscheid van de Rockacademie in Tilburg, waarvan hij mede-oprichter en directielid was. Behalve in de theaters is Bertus te vinden op de rockpodia met The Young Retro’s waarmee hij twee albums uitbracht met oud en nieuw werk, LEGACY (2015) en EINDHOVEN (2016). Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur. Kaarten kosten 15 euro in de vvk; 17,50 euro aan de dagkassa.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Borgers - Muziek In De Familie

Borgers - Muziek In De Familie

Wil jij weten waar Borgers - Muziek In De Familie op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Borgers - Muziek In De Familie draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Borgers - Muziek In De Familie informatie

Benieuwd waar Borgers - Muziek In De Familie over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Borgers - Muziek In De Familie. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Borgers - Muziek In De Familie al heeft ontvangen.

Borgers - Muziek In De Familie trailer

Benieuwd of Borgers - Muziek In De Familie iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Borgers - Muziek In De Familie jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Borgers - Muziek In De Familie kunt kijken!