Botero

Botero

82 minuten 2017
De Colombiaanse schilder/beeldhouwer Fernando Botero (Medellín, 1932) volgde in zijn tienerjaren een opleiding tot stierenvechter, maar hij had hiervoor te weinig talent. Veel beter verging hem het schilderen van stierengevechten: op zijn 19e had hij al zijn eerste tentoonstelling in Bogota. In de loop der jaren heeft hij een geheel eigen figuratieve stijl ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door zijn fascinatie met omvang en volume. De mensen en dieren die hij afbeeldt lijken heel dik, maar feitelijk doet Botero niets anders dan het sterk benadrukken van sommige lichaamsdelen.

Geregisseerd door

Don Millar

Schrijvers

Hart Snider

Don Millar

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Botero

Helaas draait Botero niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-2017.

Botero

Wil jij weten waar Botero op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Botero draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Botero informatie

Benieuwd waar Botero over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Botero. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Botero al heeft ontvangen.

Botero trailer

Benieuwd of Botero iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Botero jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Botero kunt kijken!