Brazil (1985)

12 Geweld Angst Grof taalgebruik

Brazil

12 Geweld Angst Grof taalgebruik
145 minuten Fantasie, Science fiction, Drama 1985

Recensies Brazil

MovieMeter: 3,59
Metacritic: 88,1
Rotten Tomatoes 98

Filmposter Brazil

In een Orwelliaanse toekomst wordt de bevolking compleet gecontroleerd door de staat. Sam Lowry is een ambtenaar die op een dag een fout ontdekt in één van de papieren die zijn kantoor passeert. Deze fout leidt tot de arrestatie van een onschuldige man. Lowry probeert de fout te herstellen, maar komt hierdoor zelf in de problemen.
Filmposter Filmposter Brazil

Regisseur Brazil

Terry Gilliam

Schrijvers Brazil

Terry Gilliam

Tom Stoppard

Charles McKeown

Cast Brazil

Bob Hoskins
Jonathan Pryce
Robert De Niro
Katherine Helmond
Ian Holm

Alternatieve titels

Brazil

Brazil (1985)

Brazil

Wil jij weten waar Brazil op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Brazil draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Brazil informatie

Benieuwd waar Brazil over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Brazil. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Brazil al heeft ontvangen.

Brazil trailer

Benieuwd of Brazil iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Brazil jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Brazil kunt kijken!