Breaking the Waves (1996)

16 Seks Grof taalgebruik

Breaking the Waves

16 Seks Grof taalgebruik
159 minuten Drama, Romantiek 1996

Recensies Breaking the Waves

Metacritic: 76,1
MovieMeter: 3,73
Rotten Tomatoes 85

Filmposter Breaking the Waves

Bess, een naïef, kinderlijk meisje dat gelooft dat ze in direct contact staat met God, is opgevoed in een streng religieus Schotse plattelandsgemeenschap aan het begin van de jaren '70. Wanneer zij verliefd wordt op Jan, een arbeider op een olieplatform en man van de wereld, trouwen zij tegen de wil van de dorpsgemeenschap toch met elkaar. Na de gelukkige wittebroodsdagen moet Jan terug naar het olieplatform. Sneller dan verwacht keert hij bij haar terug als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk en volledig verlamd is. Met Jan gaat het steeds slechter, hij zweeft tussen leven en dood. Bess gaat steeds verder in haar streven om Jan te redden...
Filmposter Filmposter Breaking the Waves

Regisseur Breaking the Waves

Lars von Trier

Schrijvers Breaking the Waves

Lars von Trier

Peter Asmussen

Cast Breaking the Waves

Emily Watson
Stellan Skarsgård
Jean-Marc Barr
Katrin Cartlidge

Filmagenda van Breaking the Waves

Breaking the Waves

Wil jij weten waar Breaking the Waves op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Breaking the Waves draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Breaking the Waves informatie

Benieuwd waar Breaking the Waves over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Breaking the Waves. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Breaking the Waves al heeft ontvangen.

Breaking the Waves trailer

Benieuwd of Breaking the Waves iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Breaking the Waves jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Breaking the Waves kunt kijken!