https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/128341-78073952f8e4ecde91efbfe6156161f1e2deb7d4/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Bulbul Can Sing (2020)

16
De traditionele waarden van een dorpsgemeenschap in India komen steeds meer in conflict met de hedendaagse roep naar individuele vrijheid en verandering en met name de bekrompen seksuele moraal ten opzichte van vrouwen staat daarbij onder hevige druk.

Bekijk trailer

Bulbul Can Sing

16
95 minuten Drama 02-01-2020

Recensies Bulbul Can Sing

Rotten Tomatoes 100

Filmposter Bulbul Can Sing

De traditionele waarden van een dorpsgemeenschap in India komen steeds meer in conflict met de hedendaagse roep naar individuele vrijheid en verandering en met name de bekrompen seksuele moraal ten opzichte van vrouwen staat daarbij onder hevige druk.

De drie speelfilms die de Indiase regisseuse Rima Das tot nu heeft gemaakt spelen zich allemaal af in haar geboortedorp Kalardiya in de Indiase deelstaat Assam. Haar nieuwe film, Bulbul Can Sing, gaat over drie tieners die op zoek zijn naar hun eigen identiteit. De naam Bulbul, hetgeen nachtegaal betekent, weerspiegelt de lang gekoesterde wens van haar religieuze vader dat zijn dochter later een beroemde zangeres zal worden. Maar de stem van Bulbul is te iel en niet krachtig genoeg om de fanatieke muziekleraar tevreden te stellen. Bulbul klimt liever met haar schoolvrienden Bonnie en Sumu in bomen en zwemt liever in de rivier. Ze heeft een jonge bewonderaar op school die haar gedichten schrijft. Op de grens tussen onschuld en volwassenheid leeft de 15-jarige Bulbul in zalige vrijheid. Het eerste teken van beperking komt wanneer Sumu haar gebied haar lange, weelderige haar vast te binden. Dat doet ze uiteindelijk maar, omdat Sumu haar bang maakt met een verhaal van een meisje dat zelfmoord heeft gepleegd. Haar rusteloze ziel zou meisjes met losse haren achtervolgen. Sumu zelf is homo en wordt genadeloos gepest door de andere jongens, die hem beledigen door hem 'Dame' te noemen. In dit oude, prehistorische dorp van koeien, geiten, varkens en vuile vloeren zijn er geen telefoons, computers of auto's. Zelfs schoenen zijn een luxe. Het nadeel van deze ogenschijnlijk onschuldige wereld, zo dicht bij de aarde, de regen, de gras- en rijstvelden, is dat de regels voor toelaatbaar seksueel gedrag uiterst streng en conservatief zijn. Omdat ouders verwachten dat hun kinderen jong zullen trouwen, lijkt het geen probleem dat de meisjes en jongens elkaar vrijblijvend ontmoeten in het dorp. Maar een aantal fanatieke, religieuze mannen denken daar anders over. Als ze Bulbul en haar vriendin zoenend aan de waterkant betrappen, worden de meiden met stokken in elkaar geslagen. Rima Das die zowel het scenario heeft geschreven, het camerawerk heeft gedaan en de productie heeft verzorgd legt met Bulbul Can Sing een belangrijk issue in de hedendaagse Indiase maatschappij bloot. De traditionele waarden van de dorpsgemeenschap komen steeds meer in conflict met de hedendaagse roep naar individuele vrijheid en verandering. Met name de bekrompen seksuele moraal ten opzichte van vrouwen staat daarbij onder hevige druk.
Bulbul Can Sing Bulbul Can Sing
Filmposter Filmposter Bulbul Can Sing

Regisseur Bulbul Can Sing

Rima Das

Schrijvers Bulbul Can Sing

Rima Das

Cast Bulbul Can Sing

Arnali Das
Manabendra Das
Pakija Begam
Manoranjan Das

Filmagenda van Bulbul Can Sing

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Bulbul Can Sing draait helaas niet in de bioscoop

Bulbul Can Sing

Wil jij weten waar Bulbul Can Sing op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bulbul Can Sing draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bulbul Can Sing informatie

Benieuwd waar Bulbul Can Sing over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bulbul Can Sing. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bulbul Can Sing al heeft ontvangen.

Bulbul Can Sing trailer

Benieuwd of Bulbul Can Sing iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bulbul Can Sing jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bulbul Can Sing kunt kijken!