https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/134244-9dbd53d2264c105bd6ba526e603aae16b9aadf4d/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Canción sin nombre (2021)

16
Een visueel gedicht, een kunstzinnige, universele fabel over een donkere gebeurtenis in de Peruaanse geschiedenis

Canción sin nombre

16
97 minuten 04-11-2021

Recensies Canción sin nombre

MovieMeter: 2,88

Filmposter Canción sin nombre

Een visueel gedicht, een kunstzinnige, universele fabel over een donkere gebeurtenis in de Peruaanse geschiedenis

De setting is Peru in 1988, een tijd van grote politieke en financiële onrust, hyperinflatie en terroristisch geweld. De linkse guerrillabeweging ‘Lichtend Pad’ is net in opkomst. Georgina Condori is een zwangere Andes-boerenvrouw die in een kale houten hut woont in een van de sloppenwijken aan de kust in de buurt van de hoofdstad Lima. Ze wordt naar de stad gelokt door een radioadvertentie die gratis 'medische hulp' belooft. Zodoende bevalt ze van haar baby in een kliniek in de binnenstad. Maar het personeel neemt haar pasgeboren dochter mee, zogenaamd voor routinecontroles. Helaas ziet ze haar kind nooit meer terug. De steeds wanhopiger wordende Georgina en haar partner Leo gaan terug naar de kliniek om hun kind te zoeken. De kliniek blijkt inmiddels gesloten en verlaten te zijn. Omdat ze bij haar zoektocht wordt tegengewerkt door vijandige politie en onverschillige overheidsbureaucraten, zoekt Georgina uiteindelijk hulp bij de journalist Pedro Campos. Deze leidt een onderzoek dat hem in een gevaarlijke schemerzone van nepklinieken, corrupte artsen en professionele babysmokkelaars brengt. Hun strijd voor gerechtigheid levert uiteindelijk een aantal positieve resultaten op, maar het is een bittere overwinning die het onderliggende racisme en ongelijkheid aan de basis van het probleem niet aanpakt. Canción sin nombre is gedeeltelijk gebaseerd op een ware gebeurtenis uit 1981 over een mensenhandelaar die tientallen Peruaanse kinderen naar het buitenland smokkelde om aan Europese en Amerikaanse echtparen te verkopen. De regisseur Melina León heeft de film opgedragen aan haar vader Ismael, die een van de journalisten is geweest die deze mistoestand naar buiten heeft gebracht. Ze heeft het verhaal met opzet gefictionaliseerd en verplaatst naar 1988, tijdens de eerste chaotische ambtstermijn van president Alan Garcia. Canción sin nombre wordt uitgebracht door International Film Festival Gorinchem (IFFG) i.s.m. MOOOV Film Distribution

Bekijk het aanbod van Canción sin nombre

Canción sin nombre Canción sin nombre Canción sin nombre Canción sin nombre
Filmposter Filmposter Canción sin nombre

Regisseur Canción sin nombre

Melina León

Schrijvers Canción sin nombre

Melina León

Michael J. White

Cast Canción sin nombre

Pamela Mendoza
Tommy Párraga
Lucio Rojas
Maykol Hernández

Alternatieve titels

Song Without a Name

Canción sin nombre

Filmagenda van Canción sin nombre

Canción sin nombre

Wil jij weten waar Canción sin nombre op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Canción sin nombre draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Canción sin nombre informatie

Benieuwd waar Canción sin nombre over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Canción sin nombre. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Canción sin nombre al heeft ontvangen.

Canción sin nombre trailer

Benieuwd of Canción sin nombre iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Canción sin nombre jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Canción sin nombre kunt kijken!