https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/112699-e42b37ecdfe7602edde72768b91eacefe6e1b0c6/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Carmen & Lola (2019)

16 Seks Grof taalgebruik
Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, die zich op haar manier verzet tegen de regels.

Bekijk trailer

Carmen & Lola

16 Seks Grof taalgebruik
103 minuten 13-06-2019

Recensies Carmen & Lola

MovieMeter: 3,24

Filmposter Carmen & Lola

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, die zich op haar manier verzet tegen de regels.

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en zou nooit de door de diepreligieuze gemeenschap opgelegde normen en waarden in twijfel trekken. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen, zoveel mogelijk kinderen baren en de rest van haar leven spenderen aan schoonmaken en koken. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, een graffitiartiest die wil studeren, van meisjes houdt en die zich op haar manier verzet tegen de opgelegde regels binnen de Romagemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen hun liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn. 

 Carmen & Lola is het speelfilmdebuut van de Spaanse regisseur Arantxa Echevarría, die eerder vooral documentaires maakte. Ze koos ervoor om met niet-professionele acteurs uit de Roma gemeenschap te werken die zonder uitzondering een fantastische prestatie leveren. Dit, én de gepassioneerde flamenco-zigeuner muziek en dans maakt Carmen & Lola tot een authentieke en exotische liefdesgeschiedenis die nog lang nazindert. Carmen & Lola ging in première op het Filmfestival van Cannes in 2018 en werd er genomineerd voor een Camera D’Or en een Queer Palm. Bij de Goya Awards 2019, de belangrijkste Spaanse prijzen, viel de film tweemaal in de prijzen.
Carmen & Lola Carmen & Lola Carmen & Lola Carmen & Lola Carmen & Lola
Filmposter Filmposter Carmen & Lola

Regisseur Carmen & Lola

Arantxa Echevarria

Schrijvers Carmen & Lola

Arantxa Echevarria

Cast Carmen & Lola

Moreno Borja
Rafaela León
Zaira Morales
Rosy Rodriguez
Zaira Romero

Filmagenda van Carmen & Lola

Filmagenda deze week Deze week Week 29

Carmen & Lola draait helaas niet in de bioscoop

Carmen & Lola

Wil jij weten waar Carmen & Lola op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Carmen & Lola draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Carmen & Lola informatie

Benieuwd waar Carmen & Lola over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Carmen & Lola. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Carmen & Lola al heeft ontvangen.

Carmen & Lola trailer

Benieuwd of Carmen & Lola iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Carmen & Lola jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Carmen & Lola kunt kijken!