https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/117750-6335b47ff82c05674c482a025bfe77594efbfe62/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Once Upon a Time in the West (2016)

12 Geweld
Wanneer Brett en zijn drie kinderen worden neergeschoten door ‘desperados’ erft zijn vrouw Jill de grond van haar man. Er is een spoorwegbouwer die een spoorbaan wil aanleggen dwars door haar land. Hulp komt uit een onverwachte hoek.

Once Upon a Time in the West

12 Geweld
165 minuten Western 03-11-2016

Recensies Once Upon a Time in the West

Metacritic: 80,1
MovieMeter: 4,25
Rotten Tomatoes 98

Filmposter Once Upon a Time in the West

Wanneer Brett en zijn drie kinderen worden neergeschoten door ‘desperados’ erft zijn vrouw Jill de grond van haar man. Er is een spoorwegbouwer die een spoorbaan wil aanleggen dwars door haar land. Hulp komt uit een onverwachte hoek.

Sergio Leone’s beroemde spaghettiwestern Once Upon a Time in the West is digitaal gerestaureerd. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door de Italiaanse filmster Claudia Cardinale, omringd door Hollywoodsterren Henry Fonda, Charles Bronson en Jason Robards. Once Upon a Time in the West (C’era una volta il West) was het sluitstuk van Leone’s ode aan het westerngenre, die onder de benaming spaghettiwestern ongekend populair zou worden. Na drie iconische producties met Clint Eastwood (A Fistful of Dollars; For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly) koos Leone (1929 - 1989) de Italiaanse filmster Claudia Cardinale als protagonist naast drie doorleefde westernmannen: slechterik Henry Fonda, enigmatische redder in de nood Charles Bronson en Jason Robards als de tough guy. Inzet is de strijd om een stuk grond langs het traject van de spoorbaan. Jill McBain (Cardinale) weigert haar bezit op te geven na de brute moord op haar man en drie kinderen. De film werd beroemd door de lange openings- en eindsequenties, de score van Ennio Moricone (wie herkent niet het klagende thema van Bronsons mondharmonica?), de extreme close-ups en de langgerekte story-line die naar de climax van het revolverduel leidt. Ook de aandacht voor een vrouw om wie drie mannen cirkelen gaf de film een ander perspectief dan de traditionele Amerikaanse western.

Bekijk het aanbod van Once Upon a Time in the West

Regisseur Once Upon a Time in the West

Sergio Leone

Schrijvers Once Upon a Time in the West

Dario Argento

Bernardo Bertolucci

Sergio Donati

Sergio Leone

Cast Once Upon a Time in the West

Jason Robards
Charles Bronson
Henry Fonda
Claudia Cardinale

Alternatieve titels

Once Upon a Time in the West

C'era una volta il West

Filmagenda van Once Upon a Time in the West

Once Upon a Time in the West

Wil jij weten waar Once Upon a Time in the West op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Once Upon a Time in the West draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Once Upon a Time in the West informatie

Benieuwd waar Once Upon a Time in the West over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Once Upon a Time in the West. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Once Upon a Time in the West al heeft ontvangen.

Once Upon a Time in the West trailer

Benieuwd of Once Upon a Time in the West iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Once Upon a Time in the West jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Once Upon a Time in the West kunt kijken!