https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210177-ed78bab114c777f6e5d3c3d21ee0aa9955a0112a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Cesária Évora (2023)

AL
Intieme documentaire over 'de diva op blote voeten', wereldster Cesária Évora.

Cesária Évora

AL
95 minuten 01-06-2023

Filmposter Cesária Évora

Intieme documentaire over 'de diva op blote voeten', wereldster Cesária Évora.

Wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag. Uit het liefdevolle portret van Ana Sofia Fonseca komt een beeld naar voren van een zangeres die, onder andere door blootsvoets op te treden, nooit haar arme afkomst vergat. Een zangeres met een diep-melancholieke stem, 'die komt uit haar binnenste, haar leven en haar land', zoals iemand in de film zegt. Dat land is het tropische Kaapverdië, waar Évora als tienjarig kind in een weeshuis belandde, omdat haar moeder na de dood van haar man geen zes kinderen kon (op)voeden. Ze liep er na een paar jaar weg en werd cafézangeres. Dat rauwe leven veranderde toen zij op haar vijftigste een wereldster werd. Bijzonder is dat de roem haar niet veranderde. Cesária Évora schetst met archiefbeelden, concertopnamen, interviews en beelden van Kaapverdië een beeld van een vrouw die altijd zichzelf bleef en nooit haar onafhankelijkheid opgaf. Maar ook een vrouw die door haar loodzware jeugd getekend was. 'Ik geloof niet in dromen', zegt ze als een interviewer haar vraagt naar haar grootste droom: 'Vraag me iets anders!'

Bekijk het aanbod van Cesária Évora

Cesária Évora Cesária Évora Cesária Évora Cesária Évora Cesária Évora
Filmposter Filmposter Cesária Évora

Regisseur Cesária Évora

Ana Sofia Fonseca

Schrijvers Cesária Évora

Onbekend

Cast Cesária Évora

Onbekend

Cesária Évora

Wil jij weten waar Cesária Évora op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Cesária Évora draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Cesária Évora informatie

Benieuwd waar Cesária Évora over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Cesária Évora. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Cesária Évora al heeft ontvangen.

Cesária Évora trailer

Benieuwd of Cesária Évora iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Cesária Évora jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Cesária Évora kunt kijken!