CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid (2021)

CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid

60 minuten 28-10-2021
We trappen de Charlie Chaplin Special af met een avondvullend programma met een filmcollege door Rudi de Boer gevolgd door Chaplin's speelfilmdebuut The Kid. The Kid was de eerste lange speelfilm van Chaplin en wordt door velen gezien als een van de belangrijkste films van het stomme tijdperk. Filmcollege Charlie Chaplin door Rudi de Boer | 19.30 - 20.30Hollywood stond in haar kinderschoenen en filmsterren bestonden nog niet. En toen verschenen daar in 1914 de eerste slapstickfilmpjes met ene Charles Chaplin. Eén van de eerste grote filmsterren was geboren. Tot op de dag van vandaag worden zijn films wereldwijd met veel plezier bekeken. Zijn iconisch personage, The Tramp, is zelfs als silhouet bekend. Zijn snor, wandelstok en bolhoed zijn tijdloos. Hij is de meester van het uitbeelden van doldwaze situaties, zowel in beweging als mimiek. Chaplin wist maatschappelijke misstanden, relativerend met humor, onder de aandacht te brengen. De bekende lach met een traan was op zijn lijf geschreven. Filmwetenschapper Rudi de Boer zal aan de hand van een aantal hilarische fragmenten een lezing geven over deze grootheid.PauzeFilmvertoning The Kid | 21.00In The Kid, die door velen als belangrijkste film uit het stomme tijdperk wordt gezien, krijgt het geliefde en iconische personage de zwerver (Chaplins alter ego The Little Tramp) een nieuwe sidekick: de Kid (Jackie Coogan). The Kid was Chaplin's eerste lange speelfilm en hij combineerde daarin komedie met drama. De film was in 1921 wereldwijd een enorm box-office succes. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.PASSE-PARTOUT filmcollege- en film The Kid Normaal: € 19,50Vriend: € 18,50  Dit jaar viert Charlie Chaplin’s baanbrekende film The Kid zijn 100ste verjaardag. Dat wordt gevierd in bioscopen en theater over de hele wereld. Wij vertonen drie van zijn gerestaureerde films. De Volkskrant "Ter ere van de 100ste verjaardag van zijn eerste lange film, The Kid, zijn Charlie Chaplins films weer in de bioscopen te zien. Wat opvalt: de werken voelenallesbehalve muf aan. Integendeel."

Regisseur CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid

Onbekend

Schrijvers CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid

Onbekend

Cast CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid

Onbekend

CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid

Wil jij weten waar CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid informatie

Benieuwd waar CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid al heeft ontvangen.

CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid trailer

Benieuwd of CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij CHARLIE CHAPLIN SPECIAL: Filmcollege en film The Kid kunt kijken!