Chicken Run (2000)

6 Angst Geweld

Chicken Run

6 Angst Geweld
84 minuten Drama, Animatie, Komedie, Familie, Avontuur, Humor 2000

Recensies Chicken Run

Metacritic: 88,1
MovieMeter: 3,26
Rotten Tomatoes 97

Filmposter Chicken Run

Engeland in de jaren vijftig. Een ogenschijnlijk doodgewone kippenboerderij op het platteland van York. Maar achter de prikkeldraad heerst ware terreur. Het kippenhok lijdt onder het schrikbewind van de gierige boerin Mrs. Tweedy, die altijd en overal een graantje wil meepikken. Zo eindigt elke kip die niet op tijd een ei legt onverbiddelijk in de pan. Nu heeft ze het plan opgevat om kippenpasteitjes te gaan verkopen. Maar de kippen pikken het niet langer. Onder aanvoering van Ginger komen ze in opstand. Na talloze zeer creatieve maar onsuccesvolle vluchtpogingen komt er onverwacht redding. De stoere haan Rocky werkt voor een circus en denkt de aangewezen persoon te zijn om de kippen even te leren vliegen...
Filmposter Filmposter Chicken Run

Regisseurs Chicken Run

Nick Park

Peter Lord

Peter Lord & Nick Park

Schrijvers Chicken Run

Karey Kirkpatrick

Mark Burton

Nick Park

Peter Lord

John O'Farrell

Cast Chicken Run

Mel Gibson
Phil Daniels
Julia Sawalha
Tony Haygarth
Lynn Ferguson

Filmagenda van Chicken Run

Chicken Run

Wil jij weten waar Chicken Run op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Chicken Run draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Chicken Run informatie

Benieuwd waar Chicken Run over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Chicken Run. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Chicken Run al heeft ontvangen.

Chicken Run trailer

Benieuwd of Chicken Run iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Chicken Run jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Chicken Run kunt kijken!