Chocolat

Chocolat

121 minuten Drama, Romantiek 2000
Metacritic: 64,1
MovieMeter: 3,37
Rotten Tomatoes 62
In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan, totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.

Geregisseerd door

Lasse Hallström

Schrijvers

Robert Nelson Jacobs

Joanne Harris

Cast

Juliette Binoche
Johnny Depp
Alfred Molina
Carrie-Anne Moss
Aurelien Parent Koenig
Antonio Gil

Bioscoopagenda van Chocolat

Helaas draait Chocolat niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-2000.

Chocolat

Wil jij weten waar Chocolat op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Chocolat draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Chocolat informatie

Benieuwd waar Chocolat over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Chocolat. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Chocolat al heeft ontvangen.

Chocolat trailer

Benieuwd of Chocolat iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Chocolat jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Chocolat kunt kijken!