https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/173478-1e2d8e19643f72d82a706e98b98155e0d52c5b4b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Happy Together (2021)

12 Seks Grof taalgebruik Drugs en/of alcoholmisbruik
Hongkong-supersterren en hartenbrekers Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat opgesloten zit in een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet m

Happy Together

12 Seks Grof taalgebruik Drugs en/of alcoholmisbruik
96 minuten Drama, Romantiek 10-06-2021

Recensies Happy Together

MovieMeter: 3,32
Metacritic: 69,1
Rotten Tomatoes 79

Filmposter Happy Together

Hongkong-supersterren en hartenbrekers Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat opgesloten zit in een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet m

Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie. Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie. Winnaar van de prijs voor Beste Regisseur in Cannes. Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle versmelten de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch. Lai en Ho arriveren als geliefden vanuit Hongkong in Argentini ë, waar hun wegen zich na een ruzie scheiden. Ho vertrekt naar Buenos Aires, Lai wordt portier van een tangobar en probeert zich te herpakken. Maar Lai blijft verteerd worden door de droom om weer "samen gelukkig" te zijn met Ho. Met veel gevoel voor humor vertelt Wong Kar Wai een meeslepend, melancholisch verhaal, doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt. Christopher Doyle filmde in zowel lichtgevende monochrome beelden als weelderige verzadigde kleuren. Wong nam zijn film op aan de vooravond van de overdracht van Hongkong in 1997, toen de LGBTQ+-gemeenschap van het land plotseling een onzekere toekomst tegemoet ging. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren. Happy Together won de Best Director Award en was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes. Eye brengt zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

Regisseurs Happy Together

Kar-Wai Wong

wong kar-wai

Wong Kar Wai

Schrijvers Happy Together

Kar-Wai Wong

Cast Happy Together

Chen Chang
Leslie Cheung
Tony Leung Chiu Wai
Tony Chiu-Wai Leung
Gregory Dayton

Alternatieve titels

Chun Gwong Cha Sit

Happy Together

Filmagenda van Happy Together

Happy Together

Wil jij weten waar Happy Together op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Happy Together draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Happy Together informatie

Benieuwd waar Happy Together over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Happy Together. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Happy Together al heeft ontvangen.

Happy Together trailer

Benieuwd of Happy Together iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Happy Together jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Happy Together kunt kijken!