https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/173294-139e90ca5a8bd2e75c57948333ed6d6ea0d2f982/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Chungking Express (2021)

Geweld Grof taalgebruik 12 Angst Drugs en/of alcoholmisbruik
Regisseur Wong Kar Wai smeedt het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama's and the Papa's (California Dreamin') aaneen tot een bezwerende droomclip.

Chungking Express

Geweld Grof taalgebruik 12 Angst Drugs en/of alcoholmisbruik
102 minuten 10-06-2021

Filmposter Chungking Express

Regisseur Wong Kar Wai smeedt het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama's and the Papa's (California Dreamin') aaneen tot een bezwerende droomclip.

Kaleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hongkong. Regisseur Wong Kar Wai smeedt het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama's and the Papa's (California Dreamin') aaneen tot een bezwerende droomclip. In Wong Kar Wai's opvallend gestileerde doorbraakfilm lijden twee politiemannen beiden aan een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen, de ander heeft zo te lijden onder het vertrek van zijn vriendin dat hij niet merkt dat het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is . Chungking Express is een iconisch werk uit de jaren 90 en de film die van Wong Kar Wai een instant filmlieveling maakte. Alles is mogelijk in Wongs glorieus gefilmde meesterwerk, die de combinatie van ananas uit blik en Mamas & the Papas' California Dreamin’ voor altijd veranderde in het toppunt van romantisch verlangen. Eye brengt in samenwerking met Cinéart zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

Regisseurs Chungking Express

wong kar-wai

Wong Kar Wai

Schrijvers Chungking Express

Onbekend

Cast Chungking Express

Brigitte Lin
Takeshi Kaneshiro
Tony Leung Chiu Wai

Filmagenda van Chungking Express

Chungking Express

Wil jij weten waar Chungking Express op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Chungking Express draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Chungking Express informatie

Benieuwd waar Chungking Express over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Chungking Express. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Chungking Express al heeft ontvangen.

Chungking Express trailer

Benieuwd of Chungking Express iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Chungking Express jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Chungking Express kunt kijken!