Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer (2024)

Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer

120 minuten 24-02-2024
Verwacht Cinema Filmcolleges Politics: Politiek in Amerikaanse CinemaHet is een tumultueuze tijd voor de Amerikaanse democratie. Maar de geschiedenis toont aan dat er altijd al reuring is geweest in hun politiek. De Amerikaanse film is al sinds het begin nauw betrokken bij wat er zich allemaal afspeelt binnen de politieke arena.Vier middagen lang duiken we aan de hand van film wetenschapper Rudi de Boer in de wereld van de Amerikaanse politiek aan de hand van diverse fragmenten. Niet alleen de echte klassiekers passeren de revue, ook films series en documentaires waar je waarschijnlijk nooit van gehoord hebt schetsen een beeld van deze intrigerende wereld.We zien spannende presidentsraces, het leven in het Witte Huis en diverse crises waarmee Amerikaanse presidenten te maken hebben gehad. Ook zal tijdens deze lezingen de verbeeltenis van grote politieke gebeurtenissen (van de moord op Kennedy en de Civil Rights Movement tot Wikileaks, terrorisme en recente bewegingen als MeToo en Black Lives Matter) in film geanalyseerd worden.16 feb - Deel 1 – Dirty Politics23 feb - Deel 2 – Weg met de elite!01 mrt - Deel 3 – Een vrouw in het Witte Huis?08 mrt - Deel 4 – Veranderen of terugdraaien?Tickets inclusief consumptie

Regisseur Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer

Onbekend

Schrijvers Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer

Onbekend

Cast Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer

Onbekend

Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer

Wil jij weten waar Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer informatie

Benieuwd waar Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer al heeft ontvangen.

Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer trailer

Benieuwd of Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Cinema Filmcollege: Politics door Rudi de Boer kunt kijken!