Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema (2022)

Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema

120 minuten 12-08-2022
Onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer organiseert Cinema Middelburg weer een nieuwe reeks filmcolleges met als titel: Representatie en vooruitgang in de cinema: van cliché’s en uitsluiting tot driedimensionale karakters. De colleges vinden plaats in de cinema, op drie vrijdagmiddagen, van 15.00 – 17.15 uur. Op vrijdag 30 september 2022; vrijdag 7 oktober 2022; vrijdag 14 oktober 2022. Tickets zijn inclusief een pauzedrankje. Toen de jongste generatie Gen’Z-ers voor het eerst massaal keek naar series als Friends en Sex and the City werd duidelijk dat niet alle aspecten van deze series de tand des tijds even goed doorstaan hebben. Zij benoemden dingen die oudere generaties destijds makkelijker accepteerden zoals casual homofobie, seksisme, racisme, fatshaming en transfobie. Dat betekent niet dat we niet meer van de series kunnen genieten, maar het geeft wel aan dat we in de afgelopen twintig jaar anders naar bepaalde onderwerpen zijn gaan kijken. Dit zien we zeker ook terug in films. Die zeggen vaak veel over de tijd waarin ze gemaakt zijn. In deze lezingenreeks laten we een aantal films (en de betere televisieseries) de revue passeren, die enerzijds veel zeggen over ons tijdsbeeld maar ook over de impliciete ambitie en hoop van de filmmakers. Denk hierbij aan de manier waarop vrouwen op het grote doek verbeeld worden. Heeft die verandering te maken met het feit dat we steeds meer vrouwelijke schrijvers en regisseurs zien in de filmwereld? Maar denk ook aan representatie van de LHBTQAI+-community, een specifieke vorm van mannelijkheid, minderheden, ouderen, mensen met een fysieke handicap enzovoort. Deze films en series laten zien dat dit allemaal mensen zijn met recht op een getrouwe weergave — en waarom dit zo belangrijk is. Zien we hierin nog verschillen tussen Hollywood en arthouse cinema? En belangrijker: kunnen filmmakers de toekomst beïnvloeden met hun werk?  

Regisseur Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema

Onbekend

Schrijvers Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema

Onbekend

Cast Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema

Onbekend

Filmagenda van Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema

Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema

Wil jij weten waar Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema informatie

Benieuwd waar Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema al heeft ontvangen.

Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema trailer

Benieuwd of Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Cinema Filmcollege: Representatie en vooruitgang in de cinema kunt kijken!