CinemaPlus: Mijn Rembrandt

CinemaPlus: Mijn Rembrandt

01-04-2020

Recensies CinemaPlus: Mijn Rembrandt

Dinsdag 21 april is het weer CinemaPlus. Tijdens onze CinemaPlus middagen kunt u een keer per maand op een rustige dinsdagmiddag naar een goede film voor een mooie prijs. Ideaal als u 's avonds liever de deur niet uit gaat, en overdag de tijd heeft. Dit voor slechts € 8,00 euro, inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers vooraf. Op dinsdag 21 april staan de volgende films op het programma: De Beentjes van Sint-Hildegard, Parasite, Mijn Rembrandt en April, May en June. Mijn Rembrandt In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken. Mijn Rembrandt is ‘een prachtige ode aan kunst van eigen bodem’ (Vogue) en ging op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) in wereldpremière in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré. Dinsdag 21 april Aanvang: 14.015 Zaal open: 13.45u Prijs: €8,00

Regisseur CinemaPlus: Mijn Rembrandt

Oeke Hoogendijk

Schrijvers CinemaPlus: Mijn Rembrandt

Onbekend

Cast CinemaPlus: Mijn Rembrandt

Onbekend

Filmagenda van CinemaPlus: Mijn Rembrandt

CinemaPlus: Mijn Rembrandt

Wil jij weten waar CinemaPlus: Mijn Rembrandt op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar CinemaPlus: Mijn Rembrandt draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

CinemaPlus: Mijn Rembrandt informatie

Benieuwd waar CinemaPlus: Mijn Rembrandt over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over CinemaPlus: Mijn Rembrandt. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies CinemaPlus: Mijn Rembrandt al heeft ontvangen.

CinemaPlus: Mijn Rembrandt trailer

Benieuwd of CinemaPlus: Mijn Rembrandt iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de CinemaPlus: Mijn Rembrandt jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij CinemaPlus: Mijn Rembrandt kunt kijken!