https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/134161-684036079106666dadf4d3d4dc358f2a034f8e1a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Citizen K

Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Citizen K

126 minuten 27-02-2020

Recensies Citizen K

Metacritic: 79,1
Rotten Tomatoes 95
Michail Chodorkovski profiteerde van de chaos die volgde na de val van de Sovjet-Unie en wist een fortuin te vergaren waardoor hij een van de rijkste mannen in Rusland werd. Samen met de andere rijke oligarchen bezat hij niet alleen kapitaal maar ook macht en invloed binnen de Russische politiek. Toen Poetin aan de macht kwam veranderde dit echter in korte tijd en werd Chodorkovski van corruptie beschuldigd en gearresteerd. Al zijn bezittingen werden in beslag genomen en na talloze processen moest hij een gevangenisstraf van tien jaar in Siberi ë uitzitten. Vandaag leeft de Rus in ballingschap in Londen en spreekt zich ferm uit tegen het Poetin-regime dat intussen al meer dan twee decennia de volledige macht in handen heeft. Met Chodorkovski’s verhaal biedt de documentaire Citizen K een onthullende blik op de recente geschiedenis van Rusland en de wurggreep van het Kremlin. Oscar® winnende regisseur Alex Gibney (Taxi to the Dark Side, 2007) bouwt zijn documentaire rijk en diepgaand op aan de hand van indrukwekkend archiefmateriaal, afgewisseld door interviews met onder andere BBC-correspondent Martin Sixsmith en de Nederlandse oprichter van de krant The Moscow Times Derk Sauer.

Regisseur Citizen K

Alex Gibney

Schrijvers Citizen K

Alex Gibney

Cast Citizen K

Boris Berezovsky
Vladimir Putin
Mikhail Khodorkovsky
Leonid Nevzlin

Filmagenda van Citizen K

Citizen K

Wil jij weten waar Citizen K op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Citizen K draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Citizen K informatie

Benieuwd waar Citizen K over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Citizen K. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Citizen K al heeft ontvangen.

Citizen K trailer

Benieuwd of Citizen K iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Citizen K jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Citizen K kunt kijken!